Forró csokoládé

4

 

Egy igazi klasszikus téli ital, amely minden szívet megmelenget. Ebben a

receptben egy kis karácsonyi csavarral bolondítottuk meg a hagyományos

receptet. A forró csoki legjobb kiegészítője a mézeskalács vagy a gyömbéres

keksz, kínáljuk ezeket is mellé, és máris kész az ünnepi hangulat. 


Hozzávalók 2 főre:

  • 4 dl tej + ½ dl a tejhabhoz
  • 1 dl víz
  • 15 g holland kakaópor
  • 50 g cukor
  • pár csepp vanília aroma
  • ½ kk. mézeskalács fűszerkeverék
  • csipetnyi fahéj

 

Elkészítés: 
Egy kis lábosban kezdjük el melegíteni a tejet a vanília aromával, de ne

forraljuk fel. Egy másik kislábosban forraljunk vizet, majd habverővel

keverjük bele a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a cukrot. ű

Kevergetés mellett főzzük nagyjából 3 percig. A tejből tegyünk félre ½ decit.

A többit öntsük össze a kakaós keverékkel, majd töltsük bögrékbe a kész italt.

A maradék tejet habosítsuk fel tejhabosítóval. Ezután kanalazzuk a forró

csoki tetejére a habot (használhatunk tejszínhabot is, ha szeretnénk) és

szórjuk meg a tetejét egy kis fahéjjal