Saláta édesburgonyával és csicseriborsóval

 

t

 

Ha a sok nehéz étel között valami egészségesre és könnyen

elkészíthetőre vágyunk, nagyon ajánljuk ezt a salátát.

Igazán laktató a csicseriborsó és az édesburgonya miatt,

így külön fogásként is megállja a helyét.

 

Hozzávalók:

  • 500g édesburgonya
  • 250g (1 konzerv) csicseriborsó
  • 150g madársaláta
  • 1 marék asztalt vörösáfonya
  • 60g tökmag
  • 40g napraforgómag
  • só, bors
  • kakukkfű
  • chili pehely
  • grill fűszerkeverék
  • olíva olaj
  • citromlé

 

Elkészítés:

Az édesburgonyát megmossuk, megpucoljuk és falatnyi kockákra vágjuk.

Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olíva olajjal,

megszórjuk sóval, borssal és kakukkfűvel. Kézzel összefogatjuk, aztán

betoljuk a sütőbe 180°C-ra fél 30-40 percre.

A csicseriborsót lecsepegtetjük, majd egy serpenyőben kevés olíva olajon

megpirítjuk. Eközben chilipehellyel és grill fűszerkeverékkel ízesítjük.

A madársalátát egy tálba halmozzuk, rátesszük a kihült édesburgonyát és

csicseriborsót, rászórjuk a magvakat és a vörösáfonyát.

Egy pár kanál olíva olajat kikeverünk egy kevés citromlével és némi

fűszerkeverékkel, majd a kész öntetet a salátára locsoljuk.

Az egészet összekeverjük és tálalásra kész a saláta.