Mini habcsók

 

6

 

Elhoztunk egy habcsók receptet is advent alkalmából, hiszen ez az édesség több

szerepben is megállja a helyét. Amellett, hogy nagyon finom desszert, még

dekorációként is működik, ha karikákat formázunk belőle és

szalagok segítségével felakasztjuk őket.

 

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 2 ek. porcukor
  • fél csipet só
  • Opcionális: cukorgyöngyök

 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket tegyük egy tálba a cukorral és a sóval együtt. Habverővel először

alacsony, majd egyre magasabb fokozaton kemény és fényes habbá verjük.

A tojáshabot csillagcsöves habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt

tepsire kis halmokat nyomunk belőle. Ha szeretnénk, megszórhatjuk

őket egy kis dekor cukorral. A habcsókokat tegyük be 100°C-ra

száradni a sütőbe. 45 perc alatt készülnek el.