Narancsos kacsacomb

 

9

 

Ezzel a fogással garantáltan nagy sikert fogunk aratni az ünnepi asztalnál.

Ha követjük a receptet, puha és omlós kacsasültet kapunk ropogós bőrrel. A kisült

kacsazsírt mindenképpen őrizzük meg, mert más fogásokhoz is jól jön,

fantasztikus ízt ad minden ételnek.

 

Hozzávalók:

  • 4 kacsacomb
  • só, bors
  • 1 dl friss narancslé
  • 2 ek. narancslekvár
  • 1 ek. méz
  • 3 db szegfűszeg
  • 4 ág rozmaring
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 narancs a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A megtisztított kacsacombokat bedörzsöljük sóval és ízlés szerint borssal

Egy kis fazékban, közepese láng fölött keverjük össze a narancslevet, a narancslekvárt és

dobjuk bele a szegfűszeget. Főzzük 5 percig, amíg kissé besűrűsödik. Zárjuk el a lángot

és keverjük hozzá a mézet is. Egy magasfalú tepsibe helyezzük el a kacsacombokat,

majd kenjük meg őket a narancsos mázzal. Helyezzük a combok közé a rozmaring

és kakukkfű ágakat is. A tepsit fedjük le alufóliával, majd toljuk be a sütőbe 160°C-ra,

és süssük 1 óra 45 percig. Ezt követően távolítsuk el az alufóliát, és süssük a combokat

további 20 percig 185°C-on. A kész kacsacombokat tálaljuk vajas krumplipürével,

narancsgerezdekkel és a kacsa kisült szaftjával.