Mézes puszedli

5

 

 

Egyszerű puszedlirecept, melyet érdekes díszítése tesz

különlegessé. Egészségtudatosak akár teljes kiőrlésű

lisztből is elkészíthetik.

Hozzávalók:

A tésztához:

2 tojás

10 dkg porcukor

15 dkg méz

5 dkg margarin

1 tk sütőpor

3 ek mézeskalácsfűszer

1 ek kakaópor

30 dkg liszt

A díszítéshez:

1 tojásfehérje

10 dkg porcukor

piros és zöld marcipán vagy fondant

Elkészítés:

A tojásokat verjük habosra a porcukorral. Adjuk hozzá

a mézet, a margarint, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat ű

is. A tésztát jól összedolgozzuk, majd pihentetjük a

hűtőben minimum egy órát, de akár egy egész éjszakát is.

Aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. egy centiméter

vastagra, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle,

majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 10-15 perc alatt

készre sütjük. A díszítéshez a tojásfehérjét habosra verjük

a porcukorral, majd a kekszek egyik felét bekenjük a fehér

masszával, és még frissen magyalbokor mintát készítünk

a marcipánból/fondantból, és a fehér masszába nyomjuk.

Készen is vagyunk!

A receptet köszönjük szépen Miklós Zsófiának.