Rakott krumpli pulled porkkal

8

 

Az ünnepi asztalon is megállja a helyét a hagyományos

rakott krumpli, és a divatos pulled pork egyvelege.

Sikert arat kicsiknél és nagyoknál egyaránt.

 

Hozzávalók a fűszerezéshez:

2 tk őrölt pirospaprika
1 tk őrölt feketebors
1 tk őrölt fűszerkömény
1 tk őrölt római kömény
2 ek borecet
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
2 tk fokhagymapor
3 g só
1 tk sűrített paradicsom
4 ek olaj
4 ek víz
2 ek barnacukor
1 fej vöröshagyma
150 ml víz
130 ml ketchup
1 ek szójaszósz
3 ek worchestershire szósz

 

Hozzávalók a rakott krumplihoz:

1 kg krumpli
6 db tojás
120 dkg sertéslapocka (Pulled Pork)
5 dl tejföl
2 tk vaj
6 szelet bacon

ízlés szerint só, bors

A tépett sertéshús, avagy pulled pork elkészítése:

Keverjük össze a száraz fűszereket, a paradicsompürét,

az olajat, és 4 evőkanál vizet. Ezzel a masszával

kenjük be a szeletekre vágott húst.
 

Egy forró, tűzálló edénybe öntsünk olajat, és pirítsuk

meg a hús minden oldalát. Tegyük hozzá a felaprított

vöröshagymát, a ketchupot, vizet, ecetet, a szójaszószt

és a Worcester szószt. Jól keverjük el, majd ha elkezd f

orrni, a lábast 130 fokos előmelegített sütőbe tesszük,

és 4 - 5 órán keresztül letakarva sütjük.
 

Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst, majd kihűlve szálaira tépkedjük.

A krumplikat meghámozzuk, egy lábasba tesszük, majdnem

készre főzzük. Amikor kihűlt, feldaraboljuk. A tojásokat forrástól

számítva 8 percig főzzük, majd hideg vízben azonnal lehűtjük,

meghámozzuk és felkarikázzuk.
 

Egy vajjal kikent tűzálló tálban rétegezzük a hozzávalókat az

adott sorrendben: krumpli, tejföl, tojás, tépkedett sertéshús,

majd utolsó rétegnek burgonya, tejföl és csavart bacon

szeleteket teszünk.
 

180 fokon előmelegített sütőben sütjük, amíg megpuhul,

összesül (35-40 perc). Melegen, friss tejföllel és

savanyúsággal tálaljuk.

A recept Marton Adrienn honlapjáról származik.

További csodás ötletekért látogass el a www.adriskitchen.hu oldalra.