Mézeskalács fenyőfadísz

5

 

A mézeskalács illatos és finom karácsonyi sütemény,

elkészíteni nem túl bonyolult. Ahány ház, annyiféle

mézeskalács tészta, rengeteg receptet találunk az interneten is,

mi is ajánlottunk egy finomat. Most nem az elkészítésével,

hanem egy sokkal izgalmasabb témával, az aprósütemények

dekorálásával foglalkozunk, amelyek így pompás

díszei lehetnek fenyőfánknak.

 

A frissen sült mézeskalács nem a megjelenésével, hanem

az illatával vonja magára az emberek figyelmét, kis ügyességgel

mégis varázslatos karácsonyfa díszeket varázsolhatunk ezekből

a barna aprósüteményekből. Cikkünkből kiderül, hogyan

készíthetünk gusztusos, színes mézeskalácsdíszeket,

amelyek garantáltan egyedi és gyönyörű köntösbe öltöztetik fenyőfánkat.

Mire lesz szükségünk?

  • egy tojásra
  • 20-25 dkg porcukorra
  • 2 evőkanál keményítőre
  • színes cukorkákra
  • ételfestékre

Hogyan kezdjünk hozzá?

A különválasztott tojásfehérjét tegyük egy mély, kevergetésre

alkalmas tálba. Sűrű szövésű szita segítségével szitáljunk

porcukrot az edénybe,- ebben a segítségünkre lehet egy

gyermek is, közben kevergessük fakanállal az egyre

sűrűsödő mázat. Szitáljuk bele a keményítőt is. Ha mind

a 20-25 dkg porcukrot elkevertük a tálban, és egy mérsékelten

folyékony, selymes fényű mázat látunk, elkészült a díszítőmassza!

Osszuk több felé kisebb tálakba, és keverjünk el bennük pár

csepp folyékony ételfestéket. (Az ételfestéket bármelyik

élelmiszerüzletben beszerezhetjük.) Az így létrejött színes

masszákat töltsük neylon zacskókba, ezeknek vágjunk apró

lyukat az egyik sarkára, majd ügyesen nyomjuk a mázat

a mézeskalácsokra. Ezt követően szórhatjuk meg a még

meg nem száradt mázat színes cukorkákkal. A mézeskalácsdíszek

megjelenésének már csak a képzeletünk szabhat határt,

képünkön csak néhány a megannyi variáció közül.

Ha az elkészült mézeskalácsokkal fenyőfánkat szeretnénk

díszíteni, tűvel és cérnával szúrjuk át az alkotásokat, hurkoljuk

össze a kötelet, és kész is az egyedi, ehető karácsonyfadísz!