Körtedzsem

7

 

A körte télen is könnyen beszerezhető és remek ajándék

lehet belőle. Ki ne örülne egy édes kis finomságnak? Most

egy cukormentes változatot mutatunk, de lehet cukorral is készíteni. 

 

Hozzávalók:

  • 1400 g körte (tisztított, pépesített formában)
  • 1 tasak 3:1 dzsemfix
  • 15 ml folyékony édesítőszer (Stevia)
  • 5 dkg fruktóz
  • 1 tk. citromsav

 

Elkészítés:

A körtét megmossuk, meghámozzuk, egy részét felkockázzuk

és félre tesszük a többit botmixerrel pürésítjük, majd a kockázott

gyümölcsöt is hozzáöntjük. Az adott mennyiséget kimérjük és egy

magas falú főzőedénybe öntjük. A gyümölcspéphez hozzákeverjük

a dzsemfixet, az édesítőt és a fruktózt, majd nagy lángon, állandó

kevergetés mellett felforraljuk. 

Forrástól számítva további 5 percig forrni hagyjuk, vagy amíg a

kívánt sűrűséget el nem éri (én összesen 30 percet főztem a gáz

bekapcsolásától számítva). A dzsemet merjük bele az előkészített

üvegekbe, jól zárjuk le a tetejüket és állítsuk fejjel lefelé 5-10 percre.

 

A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert Szoba

blog tulajdonosának!

Az eredeti recept itt olvasható:

https://www.desszertszoba.hu/kortedzsem-2/