Mindenmentes gasztroajándék

9

 

A keksz száraz hozzávalóit rétegezzük egy befőttes üvegbe, melyet

szépen díszítsünk fel. Az instrukciókat egy szép üdvözlőkártyára írjuk rá,

melyet egy masnihoz rögzíthetünk majd.

 

Hozzávalók:

1 db nagy befőttes üveg

1 bögre GM liszt (Mester család sütemény liszt)

1 tk szódabikarbóna

1/2 tk só

1/4 bögre kókuszvirágcukor

1/4 bögre eritrit

1,5 tk fahéj

1 bögre GM zabpehely

1/2 marék aszalt vörösáfonya/ szilva (aszalt gyümölcs)

1 marék kesudió, mandula

3-4 dkg étcsokoládé

 

 

Elkészítés:

1/2 bögre kókuszolaj

2 tk vanília kivonat

1/4 bögre tej/ növényi tej

A nedves hozzávalókat keverjük össze, öntsük bele a a befőttesüveg

tartalmát és jól dolgozzuk össze. Sütőpapíros tepsire apró gombócokat

helyezzünk, vizes kézzel lapítsuk le. Előremelegített 170 fokos

(légkeveréses) sütőben kb. 15-20 perc alatt süsük aranybarnára.

 

A receptet köszönjük szépen Kassai Eszternek, a Lollipop nasik blog tulajdonosának!

Az eredeti recept itt olvasható:

https://lollipopnasik.blog.hu/2017/12/01/karacsonyi_mindenmentes_gasztroajandek