környezetvédelem Zöld

Online rendezik meg az Ökoindustriát
2021.04.29 09:56
szerző: MÁV KIG

Az ÖKOINDUSTRIA 3 napos virtuális expóval és teljes értékű online konferenciával várja az érdeklődőket 2021. április 28-30. között. A MÁV, a MÁV-START és a Volánbusz is saját előadásokkal készült az eseményre. A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által hagyományosan szervezett nemzetközi szakkiállítás a hazai környezetipar legújabb eredményeit, innovációit mutatja be. Az idei program fókuszában a körforgásos gazdaság, az e-mobilitás, a zöldgazdaság, a vízkezelés és élővízvédelem, az okos megoldások és a környezetbarát termékek állnak.

A résztvevők egy nemzetközi színvonalú konferenciaszoftver segítségével egy virtuális platformon érik el a kiállítói standokat, építhetnek üzleti kapcsolatokat a többi résztvevővel és az előadókkal, nézhetnek stúdióminőségű előadásokat, amelyek a zöldiparral kapcsolatos aktualitásokról és ökoinnovációkról szólnak.

Április 28-án a MÁV-START és a Volánbusz a Zöld mobilitás és Lean&Green konferencián volt jelen. A közlekedés, beleértve természetesen az áruszállítást is, mint a szén-dioxid kibocsátások közel egyharmadáért felelős emberi tevékenység, egyre kiemeltebb fókuszpontja a klímaváltozás elleni küzdelemnek. E kérdéskört járta körül az előadássorozat. aAMÁV-START képviseletében dr. Kormányos László szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettes, a Volánbusz képviseletében Németh Tamás szolgáltatásfejlesztési és projektigazgató tartott előadást „Fejlesztések a fenntartható közösségi közlekedés területén” címmel.

A MÁV április 30-án a Ne hagyd el! hulladékelhagyás kérdéskörével foglalkozó konferencián képviselteti magát. 09.00-12.15 között az illegális hulladékról, a hulladékelhagyás elleni fellépésről, illetve a jogszerű hulladékkezelésről lesz szó. A háztartási/lakossági hulladék illegális lerakása mellett globálisan is a legnagyobb gondot a lakossági szemetelés okozza. A harmadik súlyos gond az ipari, termelési, szolgáltatási tevékenységből származó hulladékok illegális, ellenőrizetlen elhelyezése. A konferencián e témakört járják körül. A programterv szerint egyéb előadások mellett Dr. Wégner Krisztina KSZGYSZ munkacsoport vezető, a MÁV Környezetvédelem, minőségirányítás és energetika szervezet vezetőjének beszámolóját április 30-án 09.40 – 10.00 között hallgathatják az érdeklődők.

Az élő adások előzetes regisztrációt követően ingyenesen tekinthetők meg. A konferencia részletes programja itt érhető el.