környezetvédelem Zöld

Idén is Fenntarthatósági Témahét
2021.04.13 16:04
szerző: MÁV KIG

A Fenntarthatósági Témahét idén április 19-23. között kerül megrendezésre, hazai és Kárpát-medencei iskolák részvételével. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kék bolygó Alapítvány által jegyzett Témahét célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése a diákok körében.

A szemléletváltásra a gyerekek a legfogékonyabbak, ezért nagyon fontos, hogy már az iskolában megismerjék a környezetvédelem jelentőségét, és hogy hogyan tehetnek ők is a Föld védelméért. A mostani rendezvény kiemelt témái az erdő, mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság, valamint a fenntartható közösségek.

 A MÁV-Volán-csoport az ország egyik legnagyobb vállalataként a zöld gazdaságról, ezen belül a környezetbarát, fenntartható közösségi közlekedésről tart online előadást, melynek időpontja: április 21. szerda 10.00-11:00. Az alsó tagozat és felső tagozat/középiskola diákjainak két külön előadás készül, melyek bemutatják az energiahatékony gazdálkodást, a járműpark korszerűsítését és annak jelentőségét, a vállalatcsoport aktív környezetvédelmi tevékenységét (kármentesítés, hulladékkezelés, zöld megoldások).  Emellett a Fenntarthatósági Témahét április 19-én 10 órakor kezdődő online nyitórendezvényén dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató is köszöntőt mond.

2021-ben, a Vasút Európai Évében kiemelkedően fontos, hogy minden alkalmat megragadjunk a vasúti és közúti közösségi közlekedés környezetkímélő szerepének tudatosítására. A MÁV-Volán-csoport számos más zöld kampánnyal is készül idén, hogy felhívja a lakosság figyelmét a közösségi közlekedés előnyeire. A Fenntarthatósági Témahét és a MÁV előadását az iskoláskorú gyermeket nevelő kollégáknak is ajánljuk, annak megtekintése gyermekeinket közelebb hozhatja a vasút világához, megismerhetik vállalatunk működését, s talán még több elkötelezett, közösségi közlekedést választó állampolgárt köszönhetünk így a jövőben.

A Fenntarthatósági Témahét részleteiről, a pontos órarendről és programokról  itt tájékozódhatunk.