automata Fejlesztések

Már minden elővárosi vonalon üzemelnek az új jegykiadó automaták
2022.08.11 15:29

Utasaink újabb nagy eredménynek örülhetnek, ugyanis egyre több helyen válik még könnyebbé és gyorsabbá a jegy- és bérletvásárlás. A MÁV-START 375 új jegykiadó automatát rendelt meg. Ezekből már 324 került ki, a további automaták telepítése várhatóan év végéig fejeződik be.

Az átalakított pénztár

átalakítás Fejlesztések

Megszépült a szentlőrinci pénztár

A MÁV-START kiemelten fontosnak tartja a dolgozók munkakörülményeinek javítását. Most egy nagyobb volumenű munkáról kaptunk hírt: a szentlőrinci pénztár átalakításáról, ahol a cél a korszerű munkakörülmények és a biztonság megteremtése volt.

Déli összekötő vasúti híd

hídavatás Fejlesztések

Készen áll a Déli összekötő vasúti Duna-híd

Közel másfél évszázad elteltével új fejezet nyílik hazánk első vasúti Duna-hídjának történetében. A több alkalommal átépített szerkezet „ősét” 1877. október 23-án nyitották meg a vasúti forgalom számára. 145 év elteltével, 2022. augusztus 3-án megindulhatott a forgalom a legújabb szerkezeten is. A MÁV-Volán-csoportot dr. Pafféri Zoltán képviselte az avatáson.

Tokajbusz

borongoló Fejlesztések

Barangolás Borongolóval – vonattal és Tokajbusszal!

Új, összehangolt járatokkal segítjük a világörökség részét képező tokaji borvidék elérését és felfedezését.

Vasútvillamos Hódmezővásárhelyen

tramtrain Fejlesztések

Augusztus 1-jétől félóránként jár és fizetőssé válik a TramTrain

Sikeresen zárult a TramTrain utasforgalmi próbaüzeme, ezért augusztus elsejétől, hétfőtől már egész nap félórás menetrendi ütem szerint, csütörtök hajnal és vasárnap késő este között pedig továbbra is folyamatosan, éjjel-nappal – éjszaka óránként – közlekednek Hódmezővásárhely és Szeged között a vasútvillamos járatok.

KISS vonat

KISS Fejlesztések

KISS vonatok a székesfehérvári elővárosi vonalon

Már mindennap közlekedik KISS motorvonat a Budapest és Székesfehérvár közötti G43-as járatokon.

Az ágyazatrostáló gép

nagygép Fejlesztések

Egyedülálló vasútépítő nagygépünk Vecsésnél dolgozik

A Budapest–Cegléd–Szolnok (100a) vasútvonalon idén – június 17. és július 10. között – Vecsés állomás és térségének felújítása zajlik, a kivitelezést a MÁV FKG végzi. Leányvállalatunk négy új vasútépítő nagygépet rendelt 2020-ban, ezek közül az első, az RM 85-750 típusú ágyazatrostálógép, most itt áll először munkába.

Illusztráció

Nyugati pályaudvar Fejlesztések

Uniós forrásokat nyert a Nyugati pályaudvar

Uniós forrásokat nyert a Nyugati pályaudvar fejlesztése és nagyon jó minősítést kapott az Európai Bizottság értékelésén a Déli Körvasút beruházás.

FLIRT vonatok

FLIRT Fejlesztések

Újabb mérföldkő a FLIRT egységesítésben

A hatvan régebbi, piros FLIRT motorvonat közül harminc már nem csak az új, egységes színvilágot kapta meg, hanem a fejlesztésnek köszönhetően a vonatok műszaki színvonala is megegyezik az újabb, kék-fehér festésű, azonos típusú, de bizonyos részegységeiben modernebb gyártmányokkal.