tram-train Hírek

Megszűnik az 1-es villamos Szegeden
2022.07.08 09:22

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es vonalon a villamosközlekedés. Az utasokat a jövőben az 1-es jelzésű tram-train (a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos) szállítja a rókusi vasútállomás és a nagyállomás között.

Tram-train

tram-train Hírek

Sűríti a tram-train járatokat a vasúttársaság

Január 10-étől hétköznaponként a reggeli és délutáni időszakokban 7 plusz járattal bővül a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train menetrendje.

Tram-train Hódmezővásárhely vasútállomásnál

tram-train Hírek

Elindult Magyarország első vasútvillamosa

November 29-én hajnali 3:31-kor elindult Magyarország első vasútvillamosa. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tram-train a Kossuth téren

tram-train Hírek

November 29-én indul a tram-train

A vasútvillamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tram-train

tram-train Hírek

November végén indul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train

November 29-én hajnalban indul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train (villamosvasút), az utasok április közepéig ingyen utazhatnak a két város között - jelentette be Lázár János a Hódmezővásárhely-Népkert állomáson.

Az érkezés

tram-train Hírek

Magyarországon a harmadik vasút-villamos

Szerdán megérkezett a harmadik tram-train szerelvény a Szentesi Motorgarázsba. A harmadik vasút-villamos leemelése és összeszerelése megkezdődött. 

Tram-train

tram-train Hírek

A harmadik tram-train jármű is elindult Magyarországra

A harmadik tram-train szerelvény teherautóra rakodása is lezajlott Valenciában, a kamionok szerda este elhagyták a gyárat. A jármű várhatóan április 13-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba. A harmadik vasút-villamos leemelése és összeszerelése a tervek szerint másnap megkezdődik. 

Tram-train belső

tram-train Hírek

A vasúti járművek mérlegelése

Januárban gördült be hazánkba az első tram-train, mely Hódmezővásárhely és Szeged között rója majd a síneket vonat- és villamospályákon is. A prototípust Szentesen szerelték össze, majd a MÁV-START szolnoki járműjavítójában sikeresen zajlott le a jármű mérlegelése.

Ledaruzás

tram-train Hírek

Megérkezett Magyarországra a második tram-train

Megérkezett Szentesre a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő második vasút-villamos. A 37 méter hosszú, hetventonnás túlméretes szállítmány március 9-én három kamionnal indult Valenciából, majd Franciaországon, Németországon és Ausztrián keresztül érkezett meg Magyarországra. A tram-train ledaruzása után megkezdődik a jármű összeszerelése.