menetrend Hírek

Új dunántúli összeköttetések, hazai turizmust segítő újdonságok a menetrendben
2021.04.09 09:39

Április 11-től a szokásos évi első menetrendmódosítással újításokat vezet be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás céljából.

Illusztráció

menetrend Hírek

Közös platformon

A MÁV-START és a MÁV–HÉV  mellett a Volánbusz MÁV-Volán-csoportba történő integrációja során kiemelt szerepet kap az utasbarát menetrendi intézkedéscsomagok összehangolása és végrehajtása.

Desiro

menetrend Hírek

Újdonságok érkeznek az áprilisi menetrendmódosítással

Április 11-től, a szokásos évi első menetrendmódosítással további újításokat vezet be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás céljából.

Utasok

menetrend Hírek

Kölcsönös bérletelfogadás

Folyamatosan nő azoknak a vasúti, HÉV- és autóbuszvonalaknak a száma, amelyeken a szolgáltatók elfogadják az utazáshoz egymás bérleteit.

Térkép

menetrend Hírek

A MÁV-START és a Volánbusz új menetrendje

December 13-án lépett életbe a MÁV-START és a Volánbusz 2020/2021-es menetrendje, amely mintegy harminc vasútvonalon és ötven autóbuszos viszonylaton hoz az utasok számára jól érzékelhető változást

Mécsesek

menetrend Hírek

Vonatközlekedés a kegyeleti ünnepeken

Mindenszentek ünnepén a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A vasúttársaság a forgalmasabb vonalakon – a lehetőségekhez képest – több kocsival indítja az InterCity vonatokat a kegyeleti ünnepeken és az őszi szünet utolsó napján várható nagyobb utasforgalom miatt. A Keleti pályaudvaron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen több tartalék jármű is rendelkezésre áll.

Eger

menetrend Hírek

Észak-Magyarország közelebb kerül a fővároshoz

Október 25-től Észak-Magyarországot és Észak-Alföldet érintő utasbarát és sűrűbb menetrendet vezet be a MÁV-START. A hatvani és a debreceni fővonalak felújítása jelentős menetrendi fejlesztéseket tesz lehetővé, melynek előnyeit Eger és Sátoraljaújhely térségében, valamint Püspökladány és Debrecen között is érezhetik a vasúti közlekedést választók.

Sajtótájékoztató

menetrendváltozásmávstartvolán Hírek

Szeptember 28-tól versenyképesebb és utasbarátabb kínálatot vezet be a MÁV-START és a Volánbusz

Nyáron megkezdődött a vasúti és közúti közösségi közlekedés menetrendi összehangolása, mely elsősorban a közép-dunántúli térséget érintette. Az intézkedésekkel kapcsolatos lakossági visszajelzések alapján a megrendelő minisztérium és a MÁV-csoport felülvizsgálta a korábbi menetrend-módosításokat, az érintett régiókban élők kedvezőbb kiszolgálása érdekében.

balaton

menetrendBalaton Hírek

Utószezoni vasúti menetrend szeptember közepéig a Balatonra

Augusztus 31-től szeptember 13-ig utószezoni menetrenddel segíti elő a kikapcsolódást a MÁV-START.