kiállításmegnyitóBudapest Hírvonal

Budapest közlekedési vízióit összegző kiállítás nyílt az Északi Járműjavítóban
2022.06.21 14:38

A Meg nem épült Budapest című tárlat metróvonalak, autópályák, siklók és sugárutak tervrajzain, korabeli térképeken és látványterveken idézi meg, hogy milyen lenne a főváros

eurocity

Budapestbécs Hírvonal

Gyorsabban Budapestről Bécsbe

A Budapest és Bécs közötti vasúti kapcsolatot a biztosítóberendezések, a központi forgalomirányítási és egyéb rendszerek összesen 25,6 milliárd forint értékű fejlesztése fogja gyorsítani, miután megszületett a kormánydöntés az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) uniós pénzügyi alap legutóbbi kiírásában nyertes vasútfejlesztési projekt finanszírozásáról - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Bence, Kerékgyártó József és a mozdonyvezető úr

Budapest Hírvonal

Mozdonyvezető „álommunkás" a MÁV-nál

A korábbi évek pozitív tapasztalatai miatt a MÁV idén is csatlakozott a Neked MUNKA Nekem ÁLOM! programhoz. Ennek keretében Bence, a mozdonyvezetői szakma iránt érdeklődő jelentkező látogatott el a Nyugati Pályaudvarra, ahol a MÁV-START emeletes motorvonata, a KISS vezetőállásán ismerkedhetett a munkakörrel.

Rákosfalva

Budapestjövő Hírvonal

Körvasút

Hat új megálló, különböző elővárosi vonatok erre kanyarítása – ez a receptje annak, hogy az Óbudától indulva, a pesti oldalt bejáró, majd újra Budára érkező körvasút szerepet vállaljon Budapest közlekedésében.