Balaton Hírek

Megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai
2021.04.09 11:57

Több helyszínen is megkezdődtek a dél-balatoni vasútfelújítás kiegészítő munkálatai; átjárók, zajárnyékoló falak, parkolók épülnek - közölte a Nemzeti

Aláírás

együttműködés Hírek

Újabb lépés járműveink színvonalas karbantartásáért

Az ausztriai székhelyű ÖBB- Technische Services és a MÁV-START közös vállalatuk, a TS-MÁV Gépészet Services vonatkozásában Együttműködési megállapodást írt alá, megerősítve azt a korábban megfogalmazott együttes célt és szándékot, amelyre a közös vállalat egy évtizeddel ezelőtt létrejött.

Illusztráció

menetrend Hírek

Új dunántúli összeköttetések, hazai turizmust segítő újdonságok a menetrendben

Április 11-től a szokásos évi első menetrendmódosítással újításokat vezet be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás céljából.

dr. Homolya Róbert

elnök Hírek

Új elnököt választott a STRATOSZ

2021. április 1-jén dr. Homolya Róbertet, a MÁV elnök-vezérigazgatóját választották a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének elnökévé. A STRATOSZ tagvállalatainak jelentősége és gazdasági súlya alapján az egyik legjelentősebb munkaadói szövetség Magyarországon.

Tram-train

tram-train Hírek

A harmadik tram-train jármű is elindult Magyarországra

A harmadik tram-train szerelvény teherautóra rakodása is lezajlott Valenciában, a kamionok szerda este elhagyták a gyárat. A jármű várhatóan április 13-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba. A harmadik vasút-villamos leemelése és összeszerelése a tervek szerint másnap megkezdődik. 

Illusztráció

menetrend Hírek

Közös platformon

A MÁV-START és a MÁV–HÉV  mellett a Volánbusz MÁV-Volán-csoportba történő integrációja során kiemelt szerepet kap az utasbarát menetrendi intézkedéscsomagok összehangolása és végrehajtása.

Tram-train belső

tram-train Hírek

A vasúti járművek mérlegelése

Januárban gördült be hazánkba az első tram-train, mely Hódmezővásárhely és Szeged között rója majd a síneket vonat- és villamospályákon is. A prototípust Szentesen szerelték össze, majd a MÁV-START szolnoki járműjavítójában sikeresen zajlott le a jármű mérlegelése.

Balatonföldvár

Anno Hírek

160 éves a dél-balatoni vasútvonal

Évfordulókban bővelkedik idén a magyar vasút. 160 éve, hogy a Déli Vaspálya Társaság átadta a forgalomnak a Buda–Nagykanizsa vasútvonalat.

Illusztráció

P+R Hírek

3250 P+R parkoló és 2200 B+R kerékpártároló-férőhely épül

Összesen közel tízezer parkolóhely és több mint nyolcezer kerékpártároló épül Budapesten és az elővárosokban a Budapesti