tanulás Hírek

Látogatás Záhonyban
2022.05.20 12:47

Május 16-án a Budapesti Gépészeti SZC Bethlen Gábor Technikum 11. évfolyamának tanulói Záhonyban, egy tanulmányi kirándulás keretében ismerkedtek a vasúti közlekedéssel, valamint a helyi technológiai specialitásokkal.

A könyv

elismerés Hírek

Elismerésben részesült a Mindenki egyért! Egy mindenkiért! című könyv

Tarts velünk, legyél a partnerünk! – Közlekedési kultúránk értékei 2022 elnevezéssel írt ki pályázatot Az év közlekedési kiadványa címre – szakmai partnerei támogatásával – a Közlekedéstudományi Egyesület.

talalkozo

Nemzetközi Hírek

Magyar-Szerb Vasúti Állandó Munkacsoporti ülés Belgrádban

A Magyar-Szerb Vasúti Állandó Munkacsoport (VÁMCS) ülését a szerb vasúti pályahálózat-üzemeltető társaság, az IŽS meghívására, a pandémiás helyzet miatt három év kihagyás után, május 13-án rendezték meg.

Illusztráció

takarékoskodás Hírek

Küldöttközgyűlés a Vasutas és Közlekedési Dolgozók Önkéntes Nyugdíjpénztáránál

A Vasutas és Közlekedési Dolgozók Önkéntes Nyugdíjpénztárának (1144 Bp. Kőszeg u. 25. 2/2.) Küldöttközgyűlését május 26-án, csütörtökön, 10,15 órakora Magyar Iparszövetség (OKISZ) székházának I. emeleti tanácstermében (1146 Budapest, Thököly út 58-60.) rendezik meg.

Dr. Homolya Róbert és a konferencia résztvevői

konferencia Hírek

Nagy érdeklődés kísérte az idei Szabadjelzés Konferenciát

Május 5-én, csütörtökön tartották a MÁV Forgalmi és Üzemviteli Főigazgatóság Pályavasúti Szolgáltatások Igazgatósága szervezésében a Szabadjelzés Konferenciát a budapesti Hotel Héliában.

Illusztráció

uic Hírek

Vasúti Fenntarthatósági Index a vasutak szolgálatában

Május 3-án indította el a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) a Vasúti Fenntarthatósági Index online eszközt, amely hét, a vasúti szektor szempontjából kiemelt ENSZ  Fenntartható Fejlődési Cél (SDG) alapján értékeli a vasúttásaságok teljesítményét, hozzáadott értékét a fenntartható fejlődéshez.

Illusztráció

vágányzár Hírek

Vasárnaptól a kelebiai vonal teljes hosszán szünetel már a vonatközlekedés

A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének következő menetrendi üteme május 1-jétől lépett érvénybe.

Illusztráció

utazás Hírek

Közös adatbázisba kerülnek a járműveinken elhagyott tárgyak

Május 2-ától közös adatbázisba kerültek a MÁV-Volán-csoport vonatain és autóbuszain elhagyott tárgyak, amelyek tulajdonosai az éjjel-nappal elérhető MÁVDIREKT-nél érdeklődhetnek.

Mátraverebély-Szentkút

zarándokvonat Hírek

Újraindult a zarándokvonat Mátraverebély-Szentkútra

A pandémia után újraindult a zarándokvonat Mátraverebély-Szentkútra - közölték az esemény szervezői vasárnap reggel Budapesten, a Keleti pályaudvaron.