podcast Hírek

Podcast a Nyugati felújításáról
2021.03.04 15:07

A Spakli 21 építőipari podcast beszélgetést vett fel dr. Homolya Róberttel, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatójával, a kivitelezést elvállaló Magyar Építő Zrt. vezérigazgatójával, Szikszai Zoltánnal, valamint a vezető tervezővel, Márkus Gáborral. A téma a megújuló Nyugati pályaudvar felújításának részletezése volt.

Rajzolás

rajzpályázat Hírek

Sikerrel zárult Hatvan város vasutas rajzpályázata

A Vasutas Települések Szövetsége által 2020-ban meghirdetett „A vasút” rajzpályázatra mintegy 300 pályamű érkezett. A legjobb alkotásokat vonatos legóval díjazták, és minden nevező gazdagabb lett egy ajándék hűtőmágnessel.

Megállapodás

együt Hírek

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft.-vel és a BM HEROS Zrt.-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban. Ennek célja, hogy az abban résztvevők kiaknázzák a digitalizációban és az automatizálásban rejlő előnyöket, kihasználják a szinergiákat.

Mobil fizetés

MÁV APP Hírek

Várpalotai buszbérletek a MÁV applikációjában

Március 1-jétől a MÁV új applikációjában is megvásárolhatók lesznek a helyi buszbérletek Várpalotán. A fejlesztés illeszkedik a MÁV-Volán-csoport fejlesztéssorozatába.

Tram-train

tram-train Hírek

Sikeres volt az első tram-train mérlegelése a Szolnoki Járműjavítóban

Januárban gördült be hazánkba az első tram-train, mely Hódmezővásárhely és Szeged között rója majd a síneket vonat- és villamospályákon is. A prototípust Szentesen szerelték össze, majd a MÁV-START szolnoki járműjavítójában sikeresen zajlott le a jármű mérlegelése.

Az építkezés

Déli összekötő vasúti Duna-híd Hírek

Átjárható a déli összekötő Duna-híd harmadik vágánya

Átjárható a déli körvasút fejlesztésének első ütemében megvalósuló új hídszerkezet, amely a déli összekötő vasúti Duna-híd harmadik vágányának ad helyet.

Térkép

keleti Hírek

Ideiglenes jegypénztárak a Keletiben

Márciusban elkezdődhet az utascentrum építése a Keleti pályaudvaron. Az előkészületi munkák miatt az alagsort lezárták, a jegypénztárakat már elköltöztették az épületen belülre, a peronszintre.

IC+

jármű Hírek

Fejlesztések várhatók a vasúti járműgyártásban

Az elmúlt ötven év legnagyobb fejlesztései várhatók a vasúti járműgyártás területén - hangoztatta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Vasváron.

A Traxx mozdony

környezetvédelem Hírek

Zöld úton járunk

A vasúttársaság a Vasút Európai Évéhez kapcsolódva indította el zöldkampányát, amelynek jelképe a "Zöld úton járunk" szlogennel felmatricázott TRAXX mozdony. A vonatjegyen mostantól mindenki leolvashatja, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátást takarított meg azáltal, hogy a vasutat választotta. A Volánbusz CNG és elektromos meghajtású autóbuszok beszerzésével és az üzemeltetésükhez szükséges infrastruktúra kialakításával járul hozzá a tisztább levegő és az élhetőbb környezet biztosításához.