KISS Hírek

Újabb emeletes vonatok
2020.12.21 08:48

December 21-én két KISS motorvonat kezdi meg az utasforgalmi próbaüzemet Budapest és Cegléd között, így hétfőtől már négy emeletes vonatot vehetnek igénybe az utasok ezen a vonalon.

Kiss

KISS Mese

Karácsonyi varázslat

Nagy az izgalom a Nyugati pályaudvaron, új mozdony állt forgalomba. Fiatal, lelkes és hatalmas, de még fel kell fedeznie a körülötte lévő világot, mert arról nem sokat tud.

KISS motorvonat

KISS Hírek

Újabb KISS motorvonatok

November 30-án újabb KISS motorvonatok kezdik meg az utasforgalmi próbaüzemet a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalakon, így már négy emeletes vonat szállítja majd az utasokat a váci és kettő a ceglédi vonalon. Összesen hat emeletes szerelvénnyel találkozhatnak az utasok a két legforgalmasabb elővárosi vonalon.

KISS belső tér

KISS Hírek

Már három KISS közlekedik a váci és a ceglédi vonalon

A váci vasútvonalon augusztus közepén indult útnak újra a KISS, hétfő óta pedig már két új emeletes motorvonattal is találkozhatunk a 70-es vonalon. A ceglédi vonalon üzembe helyezett harmadik KISS az előzetes vizsgálatokat, teszteket követően szerezte meg az utasforgalom próbaüzemhez szükséges engedélyeket.

KISS

KISS Hírek

Újra forgalomba állt a KISS

Augusztus 24-től újra közlekedik a KISS, Budapest–Vác között. Idén várhatóan 10 új jármű állhat forgalomba a két vonalon.

KISS

KISS Hírek

Újra forgalomba áll a KISS emeletes motorvonat

Augusztus 24-én újra útnak indul a KISS emeletes motorvonat a Budapest-Nyugati–Vác–Szob vasútvonalon.

Emeletes vonat

KISS Hírek

Újabb emeletes vonat

December 13-án újabb KISS motorvonat kezdi meg az utasforgalmi próbaüzemet a Budapest-Vác-Szob vonalon, így már öt emeletes vonatot vehetnek igénybe az utasok a váci, és kettőt a ceglédi vonalon. Összesen hét emeletes szerelvény jár majd a két legforgalmasabb elővárosi vonalon.

Kiss

KISScegléd Hírek

Szeptember 21-től a ceglédi vonalon is emeletes vonattal utazhatunk

Forgalomba áll a második KISS. Az első jármű augusztus 24-én indult útnak a váci vasútvonalon, hétfőtől pedig a második kezdi meg az utasforgalmi próbaüzemet a ceglédi 100a vonalon, miután az előzetes vizsgálatokat, teszteket követően megszerezte a szükséges engedélyeket.

Látogatás a KISS gyártósoron

KISSmotorvonat Vélemény

Magasabb szinten

Emeletes motorvonatokat kap a MÁV-START. A gyártó Stadler és a vasúttársaság képviselői újságírók társaságában nézték meg Belaruszban, hogyan készülnek a hatszáz ülőhelyes járművek.