árufuvarozás Hírek

Megindult a vasúti teherforgalom Szeged, Röszke és az országhatár között
2022.08.02 08:42

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Szeged–Röszke vasútvonal felújítása. Elkészült a vasúti pálya, így augusztus 1-jén este megindulhattak a tehervonatok.

Az esemény

árufuvarozás Hírek

A századik kínai konténervonatot fogadta az idén a záhonyi vasúti átrakó

Megérkezett a Celiz-projekt (Central European Logistics and Industrial Zone) keretén belül az idei századik kínai áruszállító konténervonat szerdán a záhonyi vasúti átrakóra.

Dr. Homolya Róbert

árufuvarozás Hírek

Elindult a vasúti egyeskocsi-teherfuvarozás állami támogatása

A vasúti egyeskocsi-teherfuvarozás állami támogatására vonatkozó keretszerződéseket írtak alá a sikeres pályázatot benyújtott árufuvarozó vasúti társaságok: a CER Hungary, a GYSEV Cargo, a Floyd és a Rail Cargo Hungaria. A támogatást az Innovációs és Technológiai Minisztérium nyújtja, folyósítását a MÁV továbbtámogatóként végzi.

Illusztráció

árufuvarozás Hírek

Indulhat a vasúti áruszállítás támogatási programja

A kormány a következő öt évben közel 30 milliárd forinttal segítheti a kötött pályás teherfuvarozás versenyképességének megerősítését.

Az átadás egyik pillanata (Fotó: www.szon.hu)

árufuvarozás

Átadták a fényeslitkei intermodális logisztikai terminál vasúti kapcsolatát

Átadták a 30 milliárd forintos magánberuházásból épülő East-West Gate (EWG) intermodális logisztikai terminál új vasúti kapcsolatát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fényeslitke határában.

Az aláírás

árufuvarozás Hírek

Fejlesztené az áruforgalom kezelését a Záhonyi Ipari Övezet és a Rail Cargo Hungária

A CELIZ (Záhony Logisztikai és Ipari Övezet) Konzorcium és a Rail Cargo Hungaria (RCH) vezetői szándéknyilatkozat aláírásával megerősítették a két társaság elkötelezettségét amellett, hogy elősegítik a Záhonyon keresztül érkező, a Záhony Port Zrt. által kezelt, megnövekedett távol-keleti intermodális forgalmak hatékonyabb kezelését.

áruszállítás

Zöldcargoárufuvarozás Zöld

A zöld fordulat és a vasúti árufuvarozás

"A zöld fordulat kiváló lehetőséget kínál a környezetbarát vasúti árufuvarozás részarányának növelésére."