Sok látogatót vonzott a vasúton és a Volánbusznál is a Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája Szabadidő

2022.06.30 10:32
szerző: MÁV KIG

Két év kihagyás után újra megrendezték a Múzeumok Éjszakáját. Számos vasúti és közúti kiállítói helyszín is csatlakozott az eseményhez és éjszakába nyúlóan változatos programokkal várták a vasúti és közúti közlekedés iránt érdeklődőket.

Idén 15 település több mint 20 helyszínével csatlakozott a MÁV-Volán-csoport a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz. Június 25. éjjelén Szolnokon, Nagykanizsán, Szentesen, Szegeden, Miskolcon, Szombathelyen, Debrecenben, Püspökladányban, Pécsett, Dombóváron, Kecskeméten, Petőfiszálláson, Mártélyon, Székesfehérváron és Budapesten várták a vasutas kollégák az érdeklődőket.

Munkatársaink hatalmas összefogásban mutatták meg a vasút varázslatos és egyedi arcát. A járműveink és a kulisszatitkaink minden évben több száz, helyenként több ezer érdeklődőt vonzanak. Idén az ifjúság második gyermeknapja volt az elmúlt péntek és szombat, hiszen számos extra meglepetés is várta a gyerekeket. Üdítő, édesség és egyedi vasutas ajándéktárgyak is várták a látogatókat.

Image
Szentes

Szegedről Gyarmati Gyula telephelyvezető így nyilatkozott saját rendezvényükről: „nem a szokásos 15 órás kezdeti tömeggel indult a rendezvény, hanem a látogatottság folyamatosan futott fel. A csúcsot 17 óra és 20 óra között éltük át. Ezt szerintem a meleg időjárásnak tudható be. A rendezvény nem volt regisztráció köteles, így a létszámot pontosan nem tudjuk meghatározni. 1200 – 1300 főt tudunk jó biztonsággal megállapítani. A vendégparkoló és az ideiglenes parkoló folyamatos teltházzal üzemelt. Ami nagyon sokat változott: a gyerekek rajzoltatása, a kvíz feladatok utáni érdeklődés megnőtt. Ennyi promóciós anyagot még egy rendezvényünkre sem kaptunk a vállalattól! Ez emelte a rendezvény fényét! Ahogy a területet időről-időre körbe jártam a csillogó szemeken kívül többen, az idősebb korosztályból is megszólítottak és dicsérték a rendezvényt és a kollégák felkészültségét is.”

A Volánbusz a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. eseményén képviseltette magát. Megemlékeztek a miskolci villamosközlekedés fennállásának 125. évfordulójáról. Az eseménynek a közlekedési vállalat telephelye adott otthont, ahol a Volánbusz legújabb, Volvo 8900, Credobus Econell 12 és Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbuszaival, valamint korszerű Mercedes autómentőjével ismertette az érdeklődőket.

Kollégáink statisztikái szerint a számok magukért beszélnek, sok helyszínen akár 1000-nél is több látogató megfordult az éjszaka alatt. Köszönjük minden érintett munkatársunk hatékony és lelkes munkáját!

Image
Szeged