Miénk a pálya… a nehezített pálya is…

MÁV VSC Futószakosztály Sport

2020.12.11 13:43
szerző: Krusch Renáta

A MÁV VSC Futószakosztálya idén is sikeresen teljesített két ultrafutóversenyt váltóban. A táv és a tét nem volt kicsi: a Tisza-tónál 126, a Balatonnál 220 kilométert kellett teljesítenie a 10 tagból álló csapatnak. Élményeikről Krusch Renáta csapattag mesélt.

A 2019-es, sikeres UltraBalaton teljesítése után lelkesen vár- ta a csapat a következő, májusra szervezett versenyt. Azon ban az idei év más… minden más. Ezalól a futóversenyek, így az UltraBalaton sem volt kivétel. A járványügyi helyzet miatt ezt az élményt az eredetileg kiírt hétvégén csak virtuálisan tudtuk újra átélni. A csapattagok közül futottak Kartalon, Érden, Mezőkövesden és Óbudán az UltraBalaton távot nagyjából teljesítve, de az elektronikus eszközökön történő virtuális váltás mégsem volt az igazi…

Kánikulás távfutás

A balatoni verseny kistestvéreként ismert Ultra Tisza-tó (UTT) alkalmából július 5-én viszont újra személyesen, együtt állhattunk rajthoz. A szervezők a nyár elején átadott kerékpároshidat kihasználva 126 km-re növelték a korábban „csak” 111 km-es távot. Igyekeztünk mindent előre leszervezni és megtervezni útvonal és váltópontok, frissítés és logisztika, csapatmezek és szintidők tekintetében. Az eredeti tervektől sajnos több esetben is el kellett térnünk,    a GPS újratervezés funkcióját már remekül kiismertük a futás végére. Volt verseny  előtti  kiesőnk,  verseny  közbe- ni sérültünk és rosszullétünk… Mi mégis egy CSAPAT-ként mentünk tovább. Egyedül a cél lebegett a szemünk előtt, meg néha a csillagok is, amiket a negyvenöt fokos melegben a gáton futás eredményezett. Mindezek ellenére is remekül teljesített a csapat: születtek egyéni legjobb eredmények, volt komfortzónából való kilépés, saját magunkhoz mért fejlődés és emlékek, amik örökre összekötnek minket. Amikor otthonról elindultunk, szeretteink jó szórakozást kívántak a hétvégéhez, majd hozzátették: „már ha ezt szóra kozásnak lehet nevezni!”. Bármilyen nehéz is volt időnként küzdeni az elemekkel és önmagunkkal, mégis elmondhatjuk, hogy óriási csapatélményben lehetett részünk, valóban jól szórakoztunk.

Az őszi UltraBalaton

Hogy nekifutnánk-e még egyszer? Első válaszunk a „nem” volt. Ha másnap megkérdezték volna, akkor a „talán”. Az- tán kiheverve az UTT-s (hő)sokkot, néhány nap  elteltével már vártuk a következő kihívást, hogy újabb közös kaland- ban vehessünk részt. Lelkesen vágtunk neki a május he- lyett októberben megrendezett UltraBalatonnak is. 2019- ben ugyan sikeresen kerültük meg a Balatont, de a rutinra nem lehetett építeni. Már az őszre tolódott időpont miatt    is újratervezésre volt szükség. Sajnos közbeszólt sérülés, egészségügyi probléma, karantén is, sőt még az utolsó előtti napon közölt szakaszmódosítás is, de nem adtuk fel. Tud- tuk, hogy a csapat kiesett tagjai miatt is küzdenünk kell!      A 18. verziójú csapat-összeállítással és szakaszbeosztással október 3-án 9:37-kor sikerült Balatonfüredről nekivágnunk a 220 km-es távnak, hogy a tavalyi ígéretünknek megfelelően kevesebb mint 24 óra múlva újra láthassuk a Tagore sétányt.