MÁV Előre-Változások kora

MÁV Előre Sport

2020.12.11 13:27
szerző: Pecsuvácz Péter

Egy évvel korábban remek hírekkel számolhattunk be a székesfehérvári MÁV Előre Sport Club háza tájáról: nyolc szakosztály üzemelt a város legidősebb, még működő sportegyesületénél, az NB I-es férfi röplabdázók addigi legjobb eredményüket érték el a szezonban, a nők pedig megnyerték az NB II-es sorozatot és feljutottak az első osztályba. Azonban a 2019–2020-as kiírásba a koronavírus-járvány miatt teljesen leállt a nemzetközi és a hazai sportélet, amely eddig nem látott feladatok elé állította a MÁV Előrét is. A kényszer- szünet ellenére minden szakosztály próbált előretekinteni és optimista felfogásban készülni a folytatásra, amely ősszel élesben el is kezdődött.

Külön említésre méltó a MÁV Előre-BERICAP NB I.-es női és férficsapatának helyzete, amely a csonka bajnoki és kupa- szezon ellenére életben maradt, sőt építkezik. Az új kiírásnak a férfiak Gelencsér Balázs személyében új vezetőedzővel vágnak neki. A nőknél még a félbeszakadt pontvadászat fél- távjánál volt váltás: a korábbi magyar szövetségi kapitány, Farkas Mihály vette át a szakmai irányítást. A játékoskeretben is volt mozgás: az új edzők részben új állománnyal képzelik el a továbbiakat, illetve a kitűzött célok elérését. Mert célok vannak. A férfialakulat az NB I. első két helyének egyikén végezne, míg a női gárdánál kimondott terv az első osz- tály megnyerése és a feljutás az Extraligába.

Nagy Róbert, a MÁV Előre SC elnöke büszke arra, hogy stabil lábakon állva át tudta vészelni a klub a koronavírus-járvány első hullámát, a nyári időszakban pedig még a csapatépítés is jó irányba haladt. A hagyományoknak és prioritásnak megfelelően az utánpótlás idén is kiemelt jelentőségű a klub életében: minden olyan helyi, területi és országos versenyen, bajnokságon, kupán elindulnak a fiatalkorúak, amelyeken lehetőséget kapnak tudásuk és felkészültségük bizonyítására.

Ami a MÁV Előre röplabda oktatási küldetését illeti, 2020 szeptemberében nem kevesebb mint hat székesfehérvári iskolában, mintegy kétszáz fiatalnak kezdte meg újra az edzéseket.