Jubileumi Közig Foci Kupa

foci Sport

2022.05.02 12:47
szerző: Szerkesztőség

A változatos időben is remek hangulatban zajlott április 2-án a minisztériumok, azok háttérintézményei, az önálló költségvetési szervek, kormányhivatalok és a legnagyobb állami vállalatok amatőr focitornája, a X. Közig Foci Kupa és Családi Nap az Ikarus BSE sporttelepén. A  reggeli nyitóünnepségnél 62 intézmény összesen 60 csapata sorakozott fel a bemutatásnál, így még a 2021-es rekordot is jelentősen felülmúlta a létszám!

Image

Idén is dr. Gulyás Gergely miniszter volt a rendezvény fővédnöke, valamint dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony is örömmel csatlakozott védnökként. Az elszánt indulók előtt ezúttal is dr. Janó Márk közigazgatási államtitkár mondott köszöntőbeszédet, aki  szokásához híven, mint a PromoSport-rendezvények egyik leghűségesebb résztvevője, maga is szerelést húzott.

A csípős hideg és a délután megérkező eső ellenére is kiváló meccseket láthattak a jelenlévők, akik a támogatói standok megtekintése mellett többek között dartsfutballozhattak, autós tesztvezetésen vehettek részt, autószimulátorozhattak, és partnereink a gyermekek szórakoztatásáról is gondoskodtak. 

A döntőbe végül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal és a Heves Megyei Kormányhivatal együttesei kerültek, és hatalmas csatában, büntetőkkel a hevesiek hódították el a kupát. A bronzérmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal gárdája szerezte meg a Magyar Államkincstár alakulata előtt. A MÁV csapata hatvan csapat közül a legjobb nyolcban végzett.

A patinás rendezvény szervezői jövőre is nagy szeretettel várják a csapatokat, immár a XI. Közig Foci Kupán!