Egyszerűen elkészíthető és elronthatatlan. És ellenállhatatlan.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 20 dkg porcukor
- 0,5-1 dl amaretto (ízlés szerint)
- 50 dkg mascarpone
- 3 dl kávé
- 1 doboz babapiskóta
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A klasszikus tiramisu elkészítéséhez első lépésként a tojássárgákat és
tojásfehérjéket külön tálakba szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra
keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tetszőleges mennyiségű
amarettót, végül a mascarponét és addig keverjük, míg sima és kissé
habos krémet nem kapunk.
A tojásfehérjéhez hozzáadunk 1 csipet sót és kemény habot verünk belőle,
majd óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe. Lefőzzük a kávét,
amikor langyosra hűlt, belemártjuk a babapiskótákat rövid időre úgy,
hogy félig átázzanak. A babapiskótákat sorban belehelyezzük egy kisebb
tepsibe vagy üvegtálba. A piskótákra rákenjük a krém felét, erre a rétegre
teszünk még egy sor kávéba áztatott babapiskótát, és végül a maradék
krémmel befedjük. Minimum 2 órát hűtőszekrényben állni hagyjuk, de
még jobb, ha egy egész éjszakára bennhagyjuk. Közvetlenül a tálalás előtt
a tetejére cukrozatlan kakaóport szórunk.
A receptet köszönjük szépen Andráskó Emese kolléganőnknek!