Fahéjas croissant

 

 

Aki szereti a fahéj illatát, annak ez a sütemény nagyon fog tetszeni.

Ez egy leveles csoda, mert puha és egyben ropogós is. 

 

 

Hozzávalók:

Croissanthoz
•    50 dkg finomliszt (BL 55)
•    10 g só
•    5 dkg kristálycukor
•    12,5 dkg zsíros tej
•    12,5 dkg víz
•    20 g friss élesztő
•    40 dkg vaj (nem margarin!)
•    2 darab tojás
•    200 g vaj jófajta házi legyen
•    3-4 ek fahéj
•    1 ek porcukor
•    1 db fentebb említett tekercs croissant tészta

 

Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, a fahéjat elkeverjük a porcukorral. A vajjal

megkenjük a tésztát jó alaposan, majd megszórtam elég erőteljesen,

fahéjat nem sajnálva a vajjal megkent croissant tésztát és ugye

előre beirdaltam háromszögekre, azt széthúzgáltam és mint egy

kis lapot feltekertem a talpánál kezdve a tekrést a csúcsa fele haladva.

Majd ismét jön a vajjal kenés, és végül meghintettem porcukorral.
A tésztát picit a tepsiben hagytam pihengetni, és előmelegített sütőben

180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütöm. Amíg sül a croissant, addig

a szedret villával összetöröm, a joghurthoz kanalazom, meglocsolom

egy kis citromlével, akár a citrom héjával is és leheletnyi kardamomot

adok hozzá. Ezalatt megsültek a fanatsztikusan illatos kis

finomságok, és lehet is falni.

A receptet köszönjük szépen dr. Balatonyi Dorottyának!