Sárga curry-s vöröslencseleves, fűszeres pizzatekerccsel

2

 

Egy téli estén a legjobb, meleg otthonkában takaró alatt kucorodva,

egy kiadós levest szürcsölni. Ez minden leves legegyszerűbbje.

 

Hozzávalók:

  • 3 db kis csomag sárga curry pasta culinarisban 490 Ft/db
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségalaplé bióleveskockából isteni
  • 2 db sárgarépa
  • 1 zacskó pizza alap tante fanny vagy mint nekem előre legyártott mélyhűtött
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 doboz joghurt opcionális
  •  
  • 1 bögre vöröslencse
  • só,bors, korianderzöld

 

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, a répát megpucjuk és kockákra daraboljuk. Egy kanál olajon két

zacskó curry pasztát a hagymával, répával és lencsével 2 percig pirítjuk. Ráreszelünk

1 cm friss gyömbért (opcionális) és felöntjük 1 liter vízzel, beledobáljuk a leveskockát,

így rotyogtatjuk a levest 20 percig, vagy amíg meg nem fő a lencse és a répa.

Ha készen van kézi mixerrel pürésítjük, ízlés szerínt sózzuk, borsozzuk.

Joghurttal/ kókusztejjel és korianderzölddel tálaljuk (ha van otthon lehet bele dobálni

füstölt kacsamellett isteni (culinarisban és intersparban kapható).

Opcionális, de nagyon passzol a leveshez a pizzatekercs. Elég egy boltban vett pizzaalap is. 

Gurítsuk ki a tésztát,  kenjük meg egy zacskó currypasztával, dobáljunk rá egy kis snidlinget

és a hosszabbik oldalánál tekerjük fel, majd kis szeleteket vágjunk belőle, maj 180 fokon

süssük meg.

A receptet köszönjük szépen dr. Balatonyi Dorottyának!