Összetartás Szegeden, a sárgán

nyugdíjas Munkatársaink

2022.09.05 09:25
szerző: Szentes Bíró Ferenc

A Vasutasok szakszervezete Országos Nyugdíjas Szervezete (VSZ ONYSZ) Szegedi Igazgatósági Nyugdíjas Alapszervezete  ebben az évben is megszervezte Zvada Mihály elnök vezetésével és a lelkes tagság közreműködésével „kihelyezett összetartását” a Tisza partján, a Körösi Györgyné-féle Sárga 24 felségjelű villában.

A Tisza jobb partján a töltés és a folyó közötti partszakaszt a szegedi köznyelv sárgának nevezi: itt gondtalanul kikapcsolódhat, fürödhet, csónakázhat, horgászhat, főzőcskézhet mindenki, de ének-és táncóra is lebonyolítható a kerti partik során. Augusztus 31-én, a nyár utolsó simogató sugarait kihasználva már  délelőtt 11 órakor gyülekezett a társaság, hiszen be kellett rendezni a tanyát, főzni és teríteni is kellett. A 39 tagú alapszervezetből csak tízen maradtak távol. Meghívót kapott többek között Rácz Sándor szegedi területi képviselő és Mári Gábor, a VSZ ONYSZ alelnöke is.

Image
Résztvevők

 

Délután egy órára megfőtt a finom – kolbászos-tarhonyás – lecsó, Zvada Mihály egy étvágygerjesztő gyümülcspárlattal köszöntötte a társaságot. Természetesen a kötelező és hivatalos feladat sem maradt el: a november 23-i alapszervezeti Beszámoló és Vezetőségválasztó taggyűlés sikeres és zavartalan lebonyolítása érdekében tisztségviselőket is választottak. A finom ebéd, a sok-sok házi készítésű sütemény és kávé elfogyasztása után jutott idő beszélgetésre, de koccintgatásokra is. Testületileg sétát tettek a kőhajításnyira levő tiszapartra is, sőt fürdőző is akadt. Közben megkezdődött az ultiverseny is, de kötelező volt mindenkinek a lengőteke-versenyen is elindulni. Előbbit – egy-egy üveg finom nedűvel gazdagodva a győzelemért – Fekecs Tibor, utóbbit Adorjányi Istvánné nyerte.

Image
Résztvevők

 

A jól sikerült alapszervezeti, szabadidős rendezvény a késő délutáni órákban ért véget. A résztvevők megköszönték a szervezők, a háziasszony Kőrösi Györgyné – aki a 72.Vasutasnapon „Elnök-vezérigazgatói dicséret” kitüntetésben részesült -  és Zvada Mihály – aki „az év alapszervezeti tisztségviselője” elismerést kapta a VSZ ONYSZ Választmányától Budapesten a Vasúttörténeti Parkban - munkáját, és leszögezték: az ilyenfajta összetartás és csapatépítés  gyakorlatát továbbra is fenn kell tartaniuk. Tehát: jó egészségben, találkozzunk – a távollévőkkel kiegészülve mindannyian - jövőre is!