projekttámogatás Munkatársaink

„A MÁV-START számomra a kiszámíthatóságot és a stabilitást jelenti”
2021.02.02 10:13
szerző: Nagy Petra és MÁV-START Kommunikáció

Bartha-Dobrai Brigitta projekt titkárként dolgozik a vasúttársaságnál, lassan három éve. 2020 decemberében egész évi munkájáért vállalati elismerésben részesült. Már gyerekként magával ragadta a sínek világa, hiszen vasutas családban nevelkedett. Diploma után nem volt kérdés számára, hogy a MÁV-START munkatársa legyen. Karrierjéről, motivációjáról kérdeztük.

Mióta dolgozol a MÁV-START-nál? Mesélj a kezdetekről!

Az első diplomám megszerzése után, 2018 márciusában kerültem a vállalathoz, mint projekt titkár. A MÁV-START az első munkahelyem, és a kezdetektől fogva jelentős szerepet játszik az életemben. A családom több tagja is dolgozik vagy dolgozott a társaságnál, így volt elképzelésem arról, hogy milyen lehet a vasúthoz tartozni. Édesapám Debrecenben a Járműjavító, illetve egyik testvérem már hosszabb ideje a MÁV-START munkatársa a Beszerzési Igazgatóságon, sőt korábban édesanyám is vasutas volt. Az ő élményeik is meghatározóak voltak számomra, tudtam, hogy a vasút kiszámítható és stabil munkalehetőséget nyújt, amit a mai világban nagyon fontosnak tartok.

Mivel foglalkozol jelenleg?

Elsősorban az INKA2 projektben tevékenykedem. Az INKA2 projekt célja, hogy a gyártás, karbantartás, javítás informatikai támogatásának magasabb szintre emelésével javuljon a szolgáltatási színvonal, a vasúti járművek műszaki állapota, azok rendelkezésre állási szintje, ezáltal javítva a menetrendszerűséget és az értékesítési lehetőségeinket. Főbb feladataim közé tartozik a projektvezető támogatása, a projekttel kapcsolatos szervezési, kommunikációs teendők, kapcsolattartás a külső partnerekkel és a belső munkatársakkal, projektfeladatok és határidők nyomon követése, illetve a projekt kapcsán felmerülő teljeskörű adminisztráció és az ügyviteli feladatok elvégzése is.

Mi a legnagyobb szakmai sikerélmény, amit eddig elértél?

Nap, mint nap ér apróbb siker vagy dicséret, ami nagyon fontos és motiváló számomra. De legnagyobb sikerként azt élem meg, hogy részt vehetek az INKA2 projektben, amely egy komplex, nagyon sok munkavállaló tevékenységét érintő projekt, ennek mindennapos ügyvitele és támogatása igazi kihívás. Úgy gondolom, hogy a munkatapasztalat szempontjából egy ilyen összetett és sokrétű projektben való részvétel csakis pozitívan hathat. Szakmailag is rengeteget fejlődhettem, a MÁV-csoport számos működési területébe nyerhettem bepillantást.

Milyen további előnyöket hozott számodra, hogy a vasúttársaságot választottad?

Ahogy korábban is említettem, a MÁV-START számomra a kiszámíthatóságot és stabilitást jelenti, amit friss házasként, családalapítás előtt állva különösen fontosnak tartok. Mindemellett a Projekttámogatás és folyamatmenedzsment szervezetnél a munkatársaimmal valóban igyekszünk támogatni a projektek működését, és ezzel kapcsolatban nagyon sokszor kapok pozitív visszajelzést. Jó a tudat, hogy a munkám számos más szakember tevékenységéhez járul hozzá, és ezáltal én magam is kiveszem a részem egy összetett csapatmunka eredményéből. A változó, megoldásokat igénylő feladataim által napról-napra magabiztosabbnak érzem magam, a projekt előre haladásával én is sokat fejlődök.

Végül, de nem utolsó sorban, mindannyian tapasztaljuk, hogy az elmúlt közel egy évben nagyot változott a világ. Számos ágazat, cég került nehéz helyzetbe, rendkívül sok ember veszítette el a munkahelyét. Az én munkahelyem nem csupán ellátta a közszolgáltatási feladatait, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az emberek dolgozni vagy iskolába járhassanak, de a körülményekhez igazodva biztosította a munkát a saját dolgozóinak is. Meghatározó tapasztalat volt számomra, hogy a vasúttársaság milyen erőfeszítéseket tett és tesz azért, hogy sikeresen küzdhessünk a járvány ellen. Volt szerencsém részt venni abban a munkában, amely során a MÁV-csoport az irodai feladatokat végző dolgozói részére, szinte egyik napról a másikra megteremtette az otthoni munkavégzés feltételeit 2020 tavaszán. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen cégnél dolgozhatok.

Mik a terveid a jövőre nézve karrier szempontjából?

A következő néhány évben a munkám során szerzett gyakorlattal és szakmai tapasztalattal szeretnék szakmailag olyan szintre fejlődni, hogy projekt szakértővé válhassak. Ennek elérése érdekében – olykor számomra is ismeretlen vizekre evezve – olyan kihívásokat keresek, ahol szakmailag is tovább fejlődhetek, kézzelfogható eredményeket érhetek el és előreléphetek a munkámban.

Mit tanácsolsz azoknak, akik jelenleg állást keresnek?

Véleményem szerint az az első, hogy merjük elképzelni magunkat egy adott környezetben vagy akár egy konkrét munkahelyen, és aztán tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az álmunk valóra váljon. Biztos vagyok abban, hogy a szorgalom, az új kihívásokkal szembeni nyitottság, a lojalitás, a feladatok kapcsán tanúsított alázat, ugyanakkor a kreativitás és egy csipet bátorság elengedhetetlen, bármilyen területről is legyen szó. Mindig arra törekszem a szakmaiság mellett, hogy maximális odafigyeléssel, kedvességgel és nyitottsággal végezzem a feladataimat, segítve ezzel a munkatársakkal és partnerekkel való közös munkát. Ezeket az erényeket nagyon fontosnak tartom, véleményem szerint ezek a tulajdonságok viszik az embert előre, ezek teszik szerethetővé és igazán jó csapatjátékossá.

Szeretnél Te is csatlakozni hozzánk? Jelentkezz még ma!

https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/allasajanlataink

 

Fotó: Müller-Róka Bertold