Tisztújító közgyűlés a Közlekedéstudományi Egyesület Vasúti tagozatának Vasúti erősáramú szakosztályában

közgyűlés Jeles napok

2023.01.19 10:06
szerző: Vasúti Erősáramú Szakosztály

Január 10-én a Közlekedéstudományi Egyesület Vasúti tagozat Vasúti erősáramú szakosztálya tisztújító közgyűlést tartott a MÁV Műszaki Tervezés, Mészáros utcai konferenciatermében. A jelenlévők egyhangú szavazással megválasztották a szakosztály új tisztségviselőit, többségében megerősítették az eddigi vezetőség tagjait.

Akik a következő 4 évben szervezik a szakosztály életét:

Elnök: Ikker Péter

Titkár: Dóra Tamás

Vezetőségi tag: Rónai András, Földházi Pál, Hermesz Zsolt

A vezetőségi tagokon felül további küldöttek, akik képviselik a szakosztályt a Vasúti Tagozatban: Andi Zoltán, Bodnár Imre.

A rendezvényt kiegészítették szakmai előadásokkal. A Prolan Irányítástechnika Zrt. kollégái bemutatták aktuális fejlesztéseiket és azok jövőbeni lehetőségeit: a PRORIS állomási biztosítóberendezést, a Prolan vasúti erősáramú megoldásait, a felsővezetéki energia távvezérlést (FET), a villamos váltófűtést, a térvilágítás távfelügyelet, a mozdonyfedélzeti energiaelszámolást.

Az elhangzott előadások összefoglalói a Vasúti Erősáramú Szakosztály honlapján megtekinthetők (www.ktenet.hu).

Dr. Fenyves László, a Vasúti Tagozat titkára is megtisztelte jelenlétével az eseményt. Elmondta, hogy az elmúlt időszakban örömmel vették a szakosztály aktivitását, hiszen több szakmai nappal, tanulmányúttal és online rendezvénnyel is hozzájárultak a vasúti erősáramú és kapcsolódó szakmák tudományos, illetve gyakorlati ismereteinek gyarapításához, rugalmasan alkalmazkodva a környezet kihívásaihoz, többek között a járvány okozta nehézségekhez vagy a személyes jelenlét nélküli megoldások alkalmazásához. Dr. Fenyves László a következő időszakban is számít a szakma fejlődése érdekében tett erőfeszítésekre.

Az új vezetőség megerősítette, hogy továbbra is szorosan kíván együttműködni a Felsővezetékes Szakkollégiummal, illetve a Magyar Elektrotechnikai Egyesület MÁV Szervezetével a szakterület és a kapcsolódó szakmák fejlődése és az ismeretek minél szélesebb körben való átadása érdekében.

A Közlekedéstudományi Egyesület továbbra is várja a közlekedési szakma iránt érdeklődő kollégákat tagjai sorába.