Spanyol vasútmodellezők jártak a vasútgépészeti gyűjteményben

találkozó Jeles napok

2022.10.03 10:50
szerző: Szentesi Gyors

Szeptember 4-9. között Budapesten tartotta 69. kongresszusát a MOROP, az az európai szövetség, amely egyesíti a vasút és a vasútmodellezők nemzeti szövetségeit.

A kongresszus programjának egy részét az egyik tagszervezet, a Magyar Vasútmodellezők és Vasútbarátok Országos Egyesülete állította össze. Nekik köszönhetően szeptember 8-án a kongresszus résztvevői közül mintegy 60 spanyol, olasz, német, angol, és természetesen magyar vasútbarát szakember látogatott Szentesre, a Szentesi Motorgarázs Gépészeti Gyűjteményéhez. A vendégeket Valkai Csaba, a gyűjtemény gondnoka és vezetője köszöntötte, illetve kalauzolta a vasúttörténeti park egyes, kuriózumnak számító helyeire. A látogatás idején már látható volt a vitéz Lőcsey Dezső által összeállított és gondozott Vasútmodell Kiállítás, amely a nagyközönség számára szeptember 9-11 között volt megtekinthető.

Képgaléria a látogatásról itt tekinthető meg

Vozáry György, a (MAVOE) alelnöke köszönte meg a szentesieknek -a külföldiek nevében is - a szívélyes fogadtatást, a baráti- és szakmai tapasztalatcserét. Ezt követően Vozáry György nyilatkozott a Szentesi Gyorsnak, mely interjú itt tekinthető meg.