Harminc éve az egészségért!

jótékonyság Jeles napok

2023.01.09 08:47
szerző: Szentes Bíró Ferenc

Alapításának és fennállásának 30. évfordulóján jótékonysági estet szervezett 2022. november 19-én Szegeden az „Egészség a Legnagyobb Érték” Közhasznú Alapítvány.

 „Az Egészség a Legnagyobb Érték” Közhasznú Alapítvány (KA) 1992-ben alakult: szorosan együttműködik a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társasággal (VNK Kft.) céljai elérése érdekében.  Feladatuknak tekintik a VNK Kft. szakmai programjainak támogatását, képzések szervezését, az orvosi felvilágosító munkát, szűrővizsgálatok végzését, környezeti hatások elleni védekezési módszerek megismertetését. A KA minden évben támogatja különböző műszerek, gyógyításhoz szükséges eszközök vásárlását. Mindezen tevékenységeinek legfőbb célja a betegellátás színvonalának emelése.

Az újabb ünnepi alkalmat – ami már hagyománnyá vált – ismét jótékonysági esttel ünnepelte a száznál is több meghívott vendég. A Hunguest Hotel Forrás elegáns Juhász Gyula termében este hétkor kezdődött a jeles esemény. Fővédnökök: Dr Pásztélyi Zsolt a Vasútegészségügyi NK Kft. ügyvezetője és Szabó Mihály a Hunguest Hotel Forrás igazgatója volt. A műsorvezető a szegedi divízió betegfelvételi irodavezetője, D. Tóth Júlia volt. A díszvendégek, védnökök, támogatók – közöttük Mondi Miklós pályavasúti területi igazgató, és vezető munkatársainak köszöntése után – Dr. Berecz Zsuzsanna, a VNK Kft. Szegedi Egészségügyi Központjának orvos - igazgatója, a KA kuratóriumi elnöke, az est háziasszonya mondott üdvözlő szavakat, ismertetve a KA 30 évének legfontosabb mérföldköveit. Büszkén jelenthette, hogy 2008 óta több mint 23 millió forint jutott a KA egészségmegőrző-megelőző programjainak finanszírozására. Dr. Pásztélyi Zsolt a VNK Kft. ügyvezetője is köszöntötte az ünnepi rendezvény résztvevőit. Ismertette a VNK Kft. működésének legfontosabb céljait, elért eredményeit, beruházásait, sikeres 2 milliárd forintos energiahatékonysági pályázatuk célkitűzéseit, majd hivatalosan is megnyitotta az esti vigasságot.

A pezsgős és gyümölcspárlatos koccintások után – miközben az alapítvány 30 évének legszebb pillanatait is megtekinthették kivetítőn a vendégek - zenei és prózai csemegék egész sorát élvezhette a nagyérdemű. Előbb a TAIKO japándobosoknak, majd a country-táncosok formatáncának tapsolhatott a közönség, majd a Mórahalmi Színtársulat és a vasútegészségügy dolgozóinak közös „amatőr improvizatív előadását” fogadták nagy ovációval a vendégek. Borovics Tamás a Szegedi Nemzeti Szinház ünnepelt művésze nagy sikerű vidám, borozgatást taglaló prózai előadásával járult hozzá az est sikeréhez. A svédasztalos vacsora finomságainak megkóstolása előtt – a Szegedhez közeli Zákányszéken működő – „Kerekes Pálinkaház” kiváló párlatait ízlelhette meg ismét a közönség. A nagyszerű étkek elfogyasztása után Keresztes Péter lemezlovas szolgáltatta az est résztvevőinek a gondosan válogatott, hangulatos zenét hajnalig. Természetesen nem maradt el a tombola és a festmény-és virágcsokor árverés sem, hiszen többen így is támogatták a KA nagyszerű rendezvényének sikerességét. Az est tiszta bevételét az alapítvány a betegellátás színvonalát segítő eszközök, képzések támogatására fordítja a közeljövőben.  A gondos munkával előkészített, szervezett és levezényelt, kiválóan sikerült jótékonysági bál az Alapítvány közösségének odaadó munkáját dicséri.