kultúra Jeles napok

Élményekben gazdag volt a Népmese Napja a nyíregyházi Vasutasban
2021.10.04 14:08
szerző: VOKE Nyíregyháza

A nyíregyházi VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyetlen Népmese Pontja, mesemaratonnal ünnepelte Benedek Elek születésnapját és a Magyar Népmese Napját szeptember 30-án.

Az intézmény munkatársai valóságos mesebirodalommá varázsolták a népmesepont mellett a teljes  művelődési házat, a díszletről, a látványról a nézők és az előadók is elismeréssel nyilatkoztak. Az egész napos program során a megyeszékhelyen és a környező településeken élő közel 600 gyereknek olvastak mesét a meghívott közéleti személyek. A gyerekek nagy örömére többek között mesét olvasott Móré Sándor (MÁV Nyíregyháza Csomópont csomóponti vezetője), Suszter Csaba (Vasutasok Szakszervezete Debreceni Területi Képviselet vezetője), Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere, Gajdos László a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. Továbbá több civil szervezet, egyházak vezetői, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai. 

Image

19.00 órától teltház előtt kezdte el Berecz András Kossuth-díjas mesemondó önálló estjét. A magával ragadó előadás során a művész úr még a nézőket is megénekeltette. A nap végén a közönség úgy köszönt el a szervezőktől, hogy remélik, jövőre újra találkoznak a Magyar Népmese Napján a Vasutas Művelődési Házban.