orientáció pályakezdő HR

A tavasz Orientációs programmal indult az új pályakezdő fiatalokkal
2020.04.27 15:13
szerző: MÁV Zrt. Humánerőforrás vezérigazgató-helyettes szervezet

Idén is elkezdődött a Pályakezdő Diplomás Program MÁV-csoport szinten. A résztvevők változatos témákon keresztül ismerhették meg a vasutas életet és a vállalatcsoport működését.  

A március első hetében megrendezett Orientációs napokon 28 pályakezdő fiatal vehetett részt együttműködés-fejlesztő programon, humán szakmai kerekasztal-beszélgetésen, valamint szakmai előadások során ismerhették meg a vasútszakmai területek sajátosságait, kihívásait. 

A MÁV Zrt. Szervezetfejlesztés csapatának célja a csoportszintű programmal, hogy hosszú távú szakmai kapcsolódásokat és egyben maradandó élményt biztosítson a résztvevők számára. A fiatalok a feladatokon keresztül megtapasztalhatták az együtt gondolkodás és a közös munka lehetőségeit. 

A szakmai nap megnyitóján Dr. Kormányos László, a MÁV-START Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy a versenyképes és fejlődő vasút megvalósításához elengedhetetlen az együttműködés, stabilitás, modernizáció, fenntarthatóság, korszerűség, megbízhatóság és gyorsaság. Többször is szót ejtett a „zöldvasút” szerepéről, amely szerinte reális válasz a lokális és globális problémákra. 

A humán vezetők interaktív beszélgetésen keresztül adtak hasznos tanácsokat a résztvevőknek, saját példákon keresztül szemléltették a vállalaton belüli együttműködés fontosságát, és a mindkét fél számára hasznos generációk közötti tudásátadást. 

Sárvári Piroska, a MÁV Zrt. korábbi üzemeltetési főigazgatója előadásában a pályavasúti üzemeltetés feladatait és legfontosabb területeit mutatta be. Hangsúlyozta, hogy a vasútvállalat a folyamatos fejlődéshez és tanuláshoz a legjobb pálya, a nyitottság és kíváncsiság pályakezdőként is mindenkit előrébb visz. 

A vállalati értékeket közvetítő programokat Fuchs Adrienn vállalatiértékmenedzsment-vezető mutatta be. Mesélt a belső elégedettséget növelő családi programokról, táborokról és adománygyűjtésekről, valamint a vállalatcsoport társadalmi megítélését javító akciókról.

A csoportszintű szolgáltatások, vasútfejlesztési akciók és a különböző szakmai területek megismerése gazdag útravalóvalóul szolgált a fiatal munkatársaknak. 

Kedves Pályakezdők! Sikeres munkavégzést, kihívásokkal és kitartással teli új időszakot kívánunk!