talent konferencia HR

Szakmai előadások, újító ötletek a Talent Konferencián
2022.06.09 08:58
szerző: MÁV HR

Május 26-án a TALENT konferencia keretében rendezték meg a MÁV-Volán-csoport pályakezdő diplomás programjának záróeseményét. A rendezvényt a Baross Gábor Oktatási Központban rendezték meg, a napot Tura Szvetlána, a MÁV-START humánerőforrás igazgatója nyitotta meg.

A MÁV-VOLÁN-csoport pályakezdő diplomásoknak szóló programja szakmai és humán témában ad segítséget a kezdeti beilleszkedéshez. A fiatal kollégák évről évre bemutathatják a vezetőik és kollégáik előtt mindazt a tudást és tapasztalatot, amelyet az eddig a vállalatcsoportnál eltöltött idő alatt megszereztek.

Az esemény a korábbi évek gyakorlata alapján idén is csoportszinten került megvalósításra. A szervezői csapatot a MÁV részéről Pál Dorottya és Tóth Rebeka, a MÁV-START-tól Eszik Orsolya, a MÁV VAGON Kft. részéről Szilágyi Gabriella, a MÁV FKG-től Gujdár Orsolya és MÁV SZK-től pedig Szücs Anna alkotják.

Idén 15 fiatal kolléga vállalkozott arra, hogy kiscsoportban, választott témáját 10-15 perces előadás keretében ismertesse a konferencián. Egy-egy témához a különböző vállalatoktól, illetve szakterületről érkező kolléga is csatlakozhatott. A konferenciát megelőzően több felkészítő- és készségfejlesztő alkalom segítette. A csapatok megalakulása, a közös felkészülés és a csapatmunka egyaránt online térben valósult meg.

A résztvevők személyesen prezentációstechnika tréningen és főpróbán vehettek részt. A szakmai oldalról a támogatást a csapatok által választott mentorok biztosították.

A Talent konferencián összesen 6 csapat prezentált, a MÁV-től 5 fő, a MÁV-START -től 6 fő, a MÁV VAGON részéről 3 fő, MÁV FKG-től pedig 1 fő részvételével. Az előadásokat a csapatok, a mentorok és vezetőik személyesen, a további meghívottak pedig Skype-os élő közvetítés segítségével tudták megtekinteni.

A Konferencia témái:

Téma

Előadók

Mentor

Fővédnök

Blokklánc technológiai, Okosszerződések

Zsohár Dániel (MÁV Zrt.)

Kuprák Máté (MÁV Zrt.)

Kiss József

Széles Marianna

Vasúti járművezető toborzás és motiváció fenntartása

Velis Márk József (MÁV-START Zrt.) Janzsó András Gyula (MÁV FKG Kft.)

Földes Péter

Ughy Kálmán

Megújuló energiaforrások a MÁV-csoportnál

Sibalin Adrienn (MÁV Zrt.)

Kozó Dénes (MÁV Zrt.)

Nagy Péter (MÁV Zrt.)

Tarjányi Zoltán

dr. Wégner Krisztina

Vasúti kocsik lépcsővilágítása

Heirich Dávid Miklós (MÁV-START Zrt.)

Kovács Zoltán Elek (MÁV-START Zrt.)

Fábián Zoltán

Gyurina Szabolcs

Járműpark korszerűsítése

Stefanics Valentin Máté (MÁV-START Zrt.)

Horváth Martin Zoltán (MÁV-START Zrt.)

Csejtey Máté Lajos (MÁV-START Zrt.)

Ámon József

Nagy Alfonz

KIS(S) vonat, NAGY mérés

Abonyi Vid (MÁV VAGON Kft.)

Fojtyik Gábor (MÁV VAGON Kft.)

Kiss András Balázs (MÁV VAGON Kft.)

Csöndes Ákos

Stánicz János

A tavalyi évhez hasonlóan minden csapathoz egy-egy szakmai fővédnököt kértünk fel, akik értékelték az előadásokat szakmai szempontból, valamint személyes véleményeket fogalmaztak meg arról, hogyan látták a csapat munkáját. A fővédnökök kiemelték, hogy példaértékű a csapattagok közös gondolkodása, dicsérték a bemutatott javaslatokat, ötleteket, hiszen aktualitásuk mellett nagy lehetőségeket is rejtenek magukban. Látható volt, hogy valamennyi csapattag jártas a saját témájában, hiszen mindennapi tapasztalatokra épített ötleteket, javaslatokat mutattak be.

Az eseményt Ghymesné Halmai Krisztina, a MÁV Szervezetfejlesztés vezetője zárta le, aki kiemelte a csapatok elhivatottságát, szakmai hozzáértését és a Talent programban való kiemelt helytállásukat. A csapatok részére oklevelek és ajándékcsomagok kerültek átadásra.

Bíztatjuk a szakmai területeket, hogy vegyék fel a kapcsolatot a csapatokkal és építsék be a megvalósítható javaslatokat, az új munkafolyamatokat a vállalati működésbe.

Gratulálunk a konferencián résztvevő minden csapatnak!