Szakmai és családi nap a Vasúttörténeti Parkban

siker Hírvonal

2022.10.12 13:57
szerző: MÁV VAGON

Október 1-jén a Pályavasúti területi igazgatóság Budapest szervezésében nagy sikerű családi napot tartottak a Vasúttörténeti Parkban. Az eseményen mintegy 400 fő vett részt, a számos program mellett főzőverseny, ultiverseny és pályakarbantartóverseny, hajtányverseny, valamint gyermekprogramok is színesítették a szombatot.

A kezdeti zord idő után délelőtt kellemes, őszi idő és sok-sok kedves kolléga fogadta a Tatai útra kilátogató munkavállalókat. A szakmai és családi nap egyik kiemelkedő programja volt a pályakarbantartó verseny, ahol a résztvevők nem csak szórakozásból indultak, hanem a Vasúttörténeti Parknak segítettek. A verseny keretében, összesen 43 darab talpfa és váltófa cseréje történt meg. Tizenöt csapat mérte össze tudását, összesen 77 fő krampácsolt, ki profiként géppel, ki lelkes hagyományőrzőként kézzel végezte a munkát. Az elbírálás a normakönyv alapján történt. A normakönyvben megadott szükséges időt százalékosan viszonyították a csapatok időbeli teljesítményéhez, a zsűri vizsgálta az esztétikumot és különféle szakmai szempontokat, például a nyomtávot, a fekszintet és a derékszög értékeit, melyek együttesen adták ki a csapatok eredményességét. A legjobbnak a Ferencváros FC Frampács csapata bizonyult, ők 600.000,- Ft pénzjutalomban részesültek. A második a Tökös 5-ös csapat lett 400.000,- Ft-os díjazással, a harmadik pedig a Kecskeméti Vitézek, akik 200.000,- Ft jutalmukat felajánlották a Vasúttörténeti Parknak. A versenyt Dézsi Zoltán felügyelte.

Finom falatok és kártyalapok

A főzőverseny is nagy közönséget vonzott, Muzsik Márta szervezésében 10 csapat mérte össze tudását. Az elkészítendő étel nem volt meghatározva, mindenkinek a fantáziájára volt bízva, mit alkot. A legjobb csapat a Gyermekvasút és a DETO csapata lett holtversenyben, a második a Forgalmi Palacsintalanok, míg a harmadik az SK Sín Kitchen csapat lett. A verseny zsűrizéséért köszönet illeti Palotai Csaba – Michelin Guide minősítésű séfet, valamint Dézsi Zoltán urat, akik nagy kihívás előtt álltak mivel finomabbnál finomabb falatok kerültek tálalásra. A Gordon Ramsay-nél tanult séf kiemelkedőnek minősítette a versenyben résztvevő csapatok munkáját. Mind felkészültségben, mind az elkészített ételek minőségében és a felszolgálás módjában, amatőr kategóriában az utóbbi években általa bírált versenyek legjobbjának ítélte meg. A vasutasok körében oly népszerű ultiverseny sem maradhatott el. Az első helyezett, Berki János nyugdíjas állomásfőnök lett, a második Pleva János, a harmadik Gócs Lajos, nyugdíjas vasutasok táborát erősítő kollégák lettek. A kártyajátékokat Kocsis Péter felügyelte.  A vidám szombati napot több fellépő is tetézte, a Vasúttörténeti Park színpadján elősként a Gyermekvasút Nosztalgia Fúvós Zenekara, majd a BLB (Babus Laci és Barátai) együttes muzsikált. A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a Gyermekvasút ifjú csapatának a segítséget a regisztrációban és szervezésben. A rendezvény sikeres lebonyolításáért külön köszönet illeti meg Sárkány László pályavasúti területi igazgató urat, a rendezvény igazgatóját, Suhajda Balázs főigazgató urat, valamint a Magyar Vasúttörténeti park részéről Schvéd Norbert és Kalocsai Richárd Igazgató urakat, akik nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre. 

 

Image
A design