Pihenőfelújítás a Volánbusznál: márciustól indul a kivitelezés

felújítás Hírvonal

2023.02.23 10:50
szerző: Volánbusz

A Volánbusz 2021-ben indított rekonstrukciós programja keretében eddig 138 pihenő- és étkezőhelyiség újult meg, az érintett helyszíneken a társaság munkatársai már komfortosabb, jobban felszerelt térben tölthetik idejüket. A második szakasz kivitelezési munkálatai idén márciustól indulhatnak: újabb 142 pihenő és étkező várja majd kényelmes, modern környezettel a kollégákat. Az összesen 280 helyszín rekonstrukciója több mint 650 millió forintból valósul meg.

A közbeszerzési eljárás lezárulta és a kivitelezésre vonatkozó szerződések megkötése után várhatóan 2023 márciusától indulhatnak az eredetileg 2022-re tervezett felújítások, beszerzések. A Volánbusz 142 helyszínen 394,6 millió forint értékben épületfelújítási munkálatokat végez, 46,1 millió forintért pedig bútorokat, konyhai gépeket, berendezéseket szerez be. Egy-egy autóbusz-vezetői pihenő vagy műhelyétkezde korszerűsítésére átlagosan több mint 3 millió forintot fordítanak idén.

A központi régióban 20, a keleti országrészben 76, a nyugati régióban 46 helyiség újul meg év végéig. Többek között korszerűsítik a vizesblokkot, tisztasági festést végeznek, illetve bútorokat és konyhai eszközöket vásárolnak a sátoraljaújhelyi, a sárospataki, a kunhegyesi, a salgótarjáni, az orosházi, a szegedi, a mosonmagyaróvári, az ajkai, a nagykanizsai és a harkányi autóbusz-állomásra, valamint a bátonyterenyei, a szolnoki, a ceglédi, a dunaújvárosi és a siófoki telephely műhelyétkezőjébe, illetve számos további helyszínen valósulnak meg kisebb-nagyobb korszerűsítések, beszerzések.

A kétéves rekonstrukciós program keretében a legtöbb – 143 – helyiség a keleti országrészben újul meg, de minden megyében több helyszínen is a korábbinál kényelmesebb, jobb körülmények között pihenhetnek és töltődhetnek fel a Volánbusz munkatársai.

Image
Pihenő