Nők a Vasúton Díj – Második helyezés a sikeres vezetők között

Nők a vasúton CER díj Hírvonal

2022.03.10 16:00
szerző: MÁV Zrt. Szervezetfejlesztés csapata

Az Európai Bizottság Nők a Közlekedésben Platformja 2021-ben a Vasút európai éve keretében indította útjára azt a közös célkitűzést, amely szerint a vasút vonzerejének erősítése érdekében növelni kell a nők foglalkoztatásának arányát a szektorban. A bizottság idén januárban hirdette meg a Nők a Vasúton Díj pályázatát négy kategóriában, amellyel a nők foglalkoztatásának népszerűsítését célozta meg a vasúti ágazatban. Sarusi-Nagy Ágnes raktározási központ vezető második helyezést ért el a Rising Star kategóriában.

Első alkalommal 2022. március 8-án Brüsszelben, a nemzetközi nőnapon szervezett ünnepségen hirdették ki a Nők a Vasúton Díj kategóriagyőzteseit és helyezettjeit. A díj célja, hogy kiemelje azokat az egyéneket vagy csoportokat, akik kiemelkedő munkát végeznek a vasúti szakmában, valamint népszerűsítse a  leginspirálóbb esettanulmányokat, jól bevált gyakorlatokat. Az európai vasútvállalatok pályázataikban a legjobb munkáltató, a bántalmazások elleni legjobb kezdeményezés, a befogadó vállalat és a sikeres vezető (Rising Star) kategóriában állíthattak jelölteket.

A nyitóünnepségen dr. Alberto Mazzola, a bizottság elnöke, és Adina Valen, az európai közlekedési szektor elnöke egyaránt kiemelte az új kezdeményezés sikerességét, és elismerésüket fejezték ki minden pályázó felé, akik részt vettek a közös cél teljesítésében, amelynek legfőbb küldetése a vasúti ágazat női munkavállalóinak és kiemelkedő programjainak népszerűsítése.

Közel 50 pályázatot értékeltek a szervezők, a legtöbb jelölés az egyéni kategóriába érkezett. A MÁV-Volán-csoport két kategóriában jutott be a Nők a Vasúton Díj jelöltjei közé: a Rising Star egyéni jelöltjeként Sarusi-Nagy Ágnes, a MÁV Zrt. raktározási központ vezetője; a Befogadó vállalat kategóriában pedig a vállalatcsoport szintű Támogatlak program.

A Rising Star kategóriában olyan nőket ismernek el a vasúti ágazatban, akik az elmúlt 2 évben kivételes vezetői szerepről tettek tanúbizonyságot, konkrét lépéseket tettek a nők ágazati támogatása-, a sokszínűség és a befogadás érdekében, és ezzel pozitív hatást gyakoroltak a vállalatra vagy szervezetre.

Sarusi-Nagy Ágnes raktározási központ vezető 2004. óta a MÁV Zrt. munkatársa. Jelenlegi beosztásában a pályavasúti infrastruktúra üzemeltetési, karbantartási és felújítási tevékenységeihez szükséges speciális anyagok ellátási értékláncának sikeres működését segíti elő. Az  országos elosztást végző raktárhálózat és disztribúciós rendszer üzemeltetését irányítja; 60 fő munkavállaló munkáltatói jogkörgyakorlója, országosan 15 raktározási telephely és további 8 raktározáshoz kapcsolódó adminisztrációs pont működésének irányítása tartozik hozzá.

Kihívásokkal teli munkakörét példaértékű elhivatottsággal látja el, a csapatok összefogását óriási kitartással, hatékony szervezői munkával és kivételes vezetői képességekkel végzi. Empátiájának és az általa kialakított jó munkahelyi légkörnek is köszönhető, hogy több, már nyugdíjas kolléganő folytatta munkáját a szervezetnél. Segít kompenzálni a logisztikai szektorra is jellemző munkaerőhiányt. Nagy figyelmet szentel az új munkaerő toborzásának, kiválasztásának és lehetőség szerinti felvételének, ennek köszönhetően a gazdaságilag hátrányos térségekből sikerült több fiatal kollégát is felvenni a raktározási szervezethez. Kiemelten kezeli a meglévő munkaerő megtartását, példamutatása inspiratívan hat kollégáira, akik bizalommal fordulhatnak hozzá szakmai és magánéleti problémáikkal egyaránt. A raktározási központban 38%-ot meghaladó a női munkatársak aránya, amely messze meghaladja a közlekedési és logisztikai szektorra jellemző foglalkoztatási arányszámot. Jelölése rámutat, hogy a munka és család egyensúlyának kihívása vezetőként is elérhető egy támogató munkahelyen. Gratulálunk Ágnesnek a kategóriában elért második helyezéséhez!

A Támogatlak program 2020-ban, a koronavírus járvány kezdetén indult pszichológus és humán fejlesztő szakemberek együttműködésével, azzal a céllal, hogy a lelki nehézségekkel küzdő munkatársaknak támogatást nyújtson, valamint - nagy népszerűségnek örvendő - humán programjaival fejlessze mindazokat, akik erre nyitottak.

A Nők a Vasúton Díj nyertesei:

Legjobb munkáltató – Deutsche Bahn (DB) Németország

Bántalmazások elleni legjobb kezdeményezés – Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Spanyolország

Befogadó vállalat - Société nationale des chemins de fer français (SNCF) Franciaország

Rising Star – Linda Allen - Iarnród Éireann (IÉ) - Irish Rail - Írország

A díjkiosztó ünnepségen Sarusi-Nagy Ágnes és Ghymesné Halmai Krisztina, a MÁV Zrt. szervezetfejlesztés vezetője képviselte a vállalatot.

A vasúti szektorban a női munkavállalók arányának növelése szintén vezető téma volt 2022. februárjában Párizsban, „A vasút, a zöldebb és innovatívabb közlekedés motorja” című konferencián.  Az eseményen bemutatott, csaknem 32 vasútvállalat – köztük a nemzeti vasúttársaság – által aláírt közös nyilatkozat meg fogja határozni az európai vasúti közlekedés és ipar jövőjét.