A MÁV-Volán-csoport is jelen volt Tusványoson

Tusványos Hírvonal

2022.07.28 09:56
szerző: Biber Anett

A fényképen: Kruchina Vince elnök-vezérigazgató, Volánbusz Zrt.; Balla Attila a Digitális Jólét Nonprofit Kft. technológiai és vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettese; dr. Bottyán Balázs Managing director, Flashnet Hungary Kft.

„Van, ami örök” - ezzel a gondolattal szerveződött újra két év kihagyás után idén már 31. alkalommal a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ismertebb nevén Tusványos, amelynek állandó célja a Kárpát-medencében, a határon átnyúló együttműködés, párbeszéd.

A változó jelenben, a mindennapok megélt bizonytalanságaiban a MÁV-Volán-csoport változatlanul stabil partnere a rendezvénynek, állami nagyvállalatként kiemelt szerepet vállalva az anyaországi és határon túli magyar fiatalok megszólításában, társadalmi felelősségtudatának fejlesztésében, tudásuk bővítésében.

Ennek megfelelően az MVM és a HungaroControl Zrt.-vel közös standon vasútbiztonsági edukációs játékkal, szerencsekerékkel lehetett tudatosítani a vasúti átjárókkal kapcsolatos helyes közlekedési magatartásra vonatkozó információkat, hiszen 2022-ben sajnos különösen aktuálisak a vasútbiztonsággal kapcsolatos üzenetek. Az INFOTÉR által szervezett „Közlekedés & Technológia – Közlekedj okosan! Közlekedj hatékonyan!” kerekasztal-beszélgetésen Kruchina Vince, a Volánbusz vezérigazgatója képviselte vállalatcsoportunkat, tájékoztatást adva a környezetvédelem, klímaválság miatt is erősödő jelentőségű közösségi közlekedésről és annak digitalizációs aspektusairól.

Vonattal Erdélybe

Erdély régiói és azok fontosabb nagyvárosai mind elérhetőek Budapestről közvetlenül. Aradra két óránként indulnak vonatok, Nagyváradra és Temesvárra napi háromszor, Kolozsvárra és Brassóba napi kétszer lehet nappali vonatokkal utazni, a legtöbb célállomásra pedig éjszakai eljutást is kínálunk. A határmenti régiókban további személyvonatok is biztosítják az összeköttetést.

A nemzetközi menetrendek pdf formátumban itt érhetők el.