Három generáció szórakozott a Fővárosi Nagycirkuszban

vasutas nyugdíjasok Hírvonal

2022.08.30 12:23
szerző: Szentes Bíró Ferenc

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége (VNYKOSZ) nemcsak a múlttal foglalkozik, mivelhogy számunkra  nem közömbös a jövő sem! Nekünk a jövőt valójában a gyermekeink és legkedvesebb szeretteink, az unokáink jelentik. E céltól indíttatva kidolgoztuk a „Nagyszülők az Unokákért – Unokák a Nagyszülőkért” háromgenerációs programot, amelyet a Kormány mellett működő – akkori nevén - Idősügyi Tanács 2002-ben kiemelt országos programként fogadott el.

Ebben az évben – pályázati és támogatási pénzösszegek felhasználásával, és a résztvevő klubok anyagi hozzájárulásával - a Fővárosi Nagycirkuszba látogattak el az ország 47 klubjából feliratkozó nagyszülők, szülők, unokák és dédunokák. A 171 fős csapat cirkuszlátogatásának megszervezése már a nyár folyamán elindult Molnár Géza elnök és Borsi Sándorné elnökhelyettes vezetésével és irányításával. A cirkusszal már korábban is jó kapcsolatot ápoltunk, de a mostani nagy látogatottságú délelőtti előadásra igen nehéz volt a jegyek beszerzése. Nagy segítségünkre volt ebben a cirkusz vezetése, Túri Sára gazdasági ügyintéző és a közönségszervező Szilágyi – Tüske Réka, aki szinte minden kérésünket teljesítve  két szektorban helyezte el a „csapatot” ügyelve arra is, hogy a 60 gyermek szüleikkel együtt tudjon szórakozni a közel két és fél órás „ESŐCIRKUSZ” fantázianevű előadáson.

Augusztus 28-án aztán már két órával a 11 órás kezdés előtt gyülekezett a tisztelt közönség, hogy Borsi Sándornétól átvehesse a gondosan összekészített és borítékba csomagolt belépőjegyeket és időben elfoglalhassa helyét a cirkusz nézőterén. A Pippa-Bobby bohócpáros által keretbe foglalt, Maka Gyula konferanszié által vezetett, élőzenés, ukrán-orosz-fehérorosz és magyar cirkuszművészeket, tánc-és balettkart is felvonultató – a víz éltető erejét sok-sok látványos elemmel bemutató, lézeres fénytechnikával kísért – előadás hatalmas sikert aratott. Kedves figyelmesség volt vendéglátóink részéről, amikor az előadás szünetének megkezdése előtt az alábbi köszöntő hangzott el:

 Szeretettel köszöntjük a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének 171 fős  küldöttségét, akik  "Háromgenerációs programjuk" keretében látogattak el a Fővárosi  Nagycirkusz mai előadására. Kedves Nagyszülők - Szülők – Unokák - Dédunokák: érezzék jól magukat.”

A második részben fellépő illuzionista, görkorcsolyás, lengődrótos és lengőrudas világszámok is elkápráztaták a nézőket. Egy csodás vízi-és lézeres tűzijáték után már „csak” a fináléban és a művészek látványos búcsújában gyönyörködhetett a nagyérdemű. Bizony pirosra tapsolták a  tenyerüket kicsik-nagyok: nem  akarták kiengedi a manézsból a csodás előadás szereplőit. De búcsúzni kellett nemcsak a cirkusz varázslatos világától, hanem egymástól is. Még jutott idő azért egy kis beszélgetésre, fagyizásra, rövid sétára  a Városligetben. Azután hazaérve: mese-mese és mese az otthoniaknak mindarról, ami vasárnap Budapesten történt.

Ismét jó volt együtt, megint jól szórakozott a háromgenerációs csapatunk!