2022 „Best of ….” díjazottjai Pécsett

verseny Hírvonal

2023.03.02 09:42
szerző: PTI Pécs

Február 23-án a pályavasúti Területi Igazgatóság pécsi székházában adták át az elismeréseket az előző év összesített „Best of…” bajnokainak. 2022 év legjobb területi főüzemirányítója Tarczal Sándor lett, a legjobb gyékényesi térfőnök Horváth Imre. 2022 diszpécsereinek összesített versenyét a távközlésnél Ferenczi Sándor, a biztosítóberendezési szakmánál Holló Zoltán, a pályánál Kajtár László nyerte. 

A „Best of …” versenyt 2019 évben hívtuk életre. A szervezők kitűzött célja az volt, hogy a vonatforgalmat befolyásoló események, hibák, zavarok elhárítási idejét a helyes, körültekintő és időben meghozott döntésekkel csökkentsék, javuljon a menetrendszerűség. Elsőként a főüzemirányítók részére hirdették meg a mozgalmat, majd a gyékényesi tehervonati határátmeneti teljesítmények jelentősége miatt kibővítették a versenyt az ottani térfőnökök körével. Végül 2020 évben bevonták a pályás, biztosítóberendezési és távközlési diszpécser szolgálatokat is a versengésbe, mert hitték, hogy az Ő hatékony közreműködésükkel lerövidíthető a szakszerű helyreállítás ideje.

A számok a verseny létjogosultságát igazolják. A 2019 évben feljegyzett átlagos hiba- és zavarelhárítási idők összességében közel negyedére csökkentek 2022 évre. Természetes, hogy további ilyen mértékű javulás már nincs a rendszerben, de azt is sikernek vélik, ha a helyreállítás érdekében kifejtett gondosságot, körültekintő és optimális intézkedésre való törekvést fent tudják tartani az értékelt munkaköröket ellátó dolgozókban.

Tavaly is megemlítették az értékelés alkalmával, hogy a versenyben igenis van szerepe a szerencsének. Bizony nem mindegy, hogy valaki akkor ad szolgálatot, amikor 24 óra alatt nem történik a forgalmat befolyásoló jelentős esemény, vagy akkor, mikor egy markáns hidegfront tör be az országba 120 km/óra erősségű széllökésekkel… De a sportból vett hasonlattal élve a jó kapusnak szerencséje is van.

A területi igazgatóság dísztermében megtartott díjátadó ünnepségen a győzteseket serleggel és egy-egy üveg jófajta pálinkával jutalmazták. A díjakat Szabó Csaba területi igazgató adta át. Utána fényképek készültek a székház előtti kertben, melyeket nézve már csak egy kérdés maradt: vajon hová tűnt Tarczal Sanyi és Horváth Imre pálinkája?