MÁV-STARTCO2 Nyereményjátéknyertes Vélemény

„A vonattal énidőt nyerek”
2021.09.14 15:44

Interjú Szőke Bálinttal, a CO2-nyereményjáték egyik nyertesével

kérdőív

felmérésmagazin Vélemény

Kérdőív a Vasutas Magazin olvasói szokásairól

Szeretnénk, ha még inkább az olvasói igényekhez illeszkedne a magazin tartalma. Kérjük kedves kollégáinkat, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével adjanak visszajelzést, javaslatot arra vonatkozóan, hogy milyen témákat látnának szívesen a lapban.

Déli kijelző

digitalizációinformatika Vélemény

Remények és tévhitek a vasúti digitalizációval kapcsolatban

A digitalizáció nem terjed „magától”, abba invesztálni kell, a meglévő rendszerek és eljárások (szabályozások) újragondolása mellett.

Zugló vasútállomás

liberalizációGYSEVMÁV-START Vélemény

A liberalizáció hatása a vasúti személyszállításra

A MÁV-START és a GYSEV személyszállítási közszolgáltatási szerződése 2023 decemberében lejár, így a következő menetrendi évtől pályázat útján választják ki a szolgáltatókat Magyarországon is.

villamosított vonalak

motorvonatEUjövő Vélemény

Akkuval a földünkért

A globális klímaváltozás hatalmas horderejű változtatásokra készteti a közlekedést, az európai vasutak lényegében megkezdték a búcsúzást a dízelvontatástól.

Kelebia

Kínai-Magyar VasútBudapest-Belgrádpályafelújítás Vélemény

Százhatvannal a százötvenesen

A rendszerváltás óta a legnagyobb vasútépítési beruházás lesz a 150-es menetrendi mezőbe sorolt vonal Soroksár és a Kelebiai országhatár közötti fejlesztése.

RegioJet

Regiojetliberalizációszemélyszállítás Vélemény

Nem sárgulunk bele

Versenytársat kapnak a MÁV-START bécsi vonatai, a cseh RegioJet napi két vonatpárt indít a Prága–Bécs–Budapest vonalon. A magyar vasúttársaság a színvonal emelésével válaszol a kihívásra.

Látogatás a KISS gyártósoron

KISSmotorvonat Vélemény

Magasabb szinten

Emeletes motorvonatokat kap a MÁV-START. A gyártó Stadler és a vasúttársaság képviselői újságírók társaságában nézték meg Belaruszban, hogyan készülnek a hatszáz ülőhelyes járművek.

alagútban

fejlesztéspályaudvarVEKE Vélemény

Vasúton a város alatt

Tavaly döntés született, ismét meg kell vizsgálni egy Budapest alatti vasúti alagút építésének lehetőségét, szoros összefüggésben a fővárosi pályaudvarok rendszerének átalakításával.