Gyermekvasút Események

Gyermekvasutasokat avattak
2021.08.27 13:50

Augusztus 27-én tartották a budapesti Gyermekvasúton a 2020/2021. tanévben tanfolyamot elvégző gyerekek avatási ünnepségét.

A kiállítás (Forrás: Közlekedési Múzeum)

Északi Események

Már több mint 10 ezren nézték meg a Közlekedési Múzeum új kiállítását

Már több mint 10 ezren nézték meg a Közlekedési Múzeum "Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik" című új, időszaki kiállítását.

avatás

kultúra Események

Baross Gábor-emlékfalat avattak az újonnan megnyíló MÁV-ART Galéria mellett Győr vasútállomáson

Két új látnivalóval bővült a győri vasútállomás utascsarnoka. Felavatták a Baross Gábor-emlékfalat, a nemzetközi jegypénztár mellett pedig megnyílt a MÁV-ART Galéria.

Palotabozsok

rendezvény Események

Vasutasnapot rendeztek Palotabozsokon

Palotabozsok a 110 éve átadott, Pécset Bátaszékkel összekötő HÉV mellékvonal egyik állomása volt. A helyi vasútbarátok hosszú évek elhagyatott állapotából élesztették újjá az állomásépületet és környezetét, újra kulturált kikapcsolódásra alkalmas helyet létesítettek. Itt rendezték meg július 3-án az I. Vasutasnapot.

Fánkok

Fánkfesztivál Események

Hamarosan online Országos Fánkfesztivál!

Idén is megrendezésre kerül a XIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében. Az online térben február 12-én és 13-án hódolhatnak az érdeklődők az édességeknek.

1

szeged Események

Fényárban úszik a 375-ös gőzmozdony

A MÁV Szegedi Igazgatóság kertjében található, jellegzetes, technikatörténeti értékű 375-ös gőzmozdonya ünnepi kivilágítást kapott. 

fotókiállítás

szegedPályázat Események

Vasutas fotók kiállítása Szegeden

„KÉPEK AZ ORSZÁG VASÚTJAIRÓL” címmel október 21-én fotókiállítás nyílt a Szeged Vasútállomáson. A kiállított műveket a Vasúttörténeti Alapítvány és a VOKE által közösen meghirdetett „Képek az ország vasútjairól” elnevezésű pályázatra beérkezett fotókból választották ki.

faültetés

tisztekfaültetés Események

Újonnan avatott tisztek ültettek fát a Vasúttörténeti Parkban

A múlt évben megkezdett hagyományt folytatva ez évben is kezdeményezte a Baross Gábor Oktatási Központ  a Vasúttörténeti Park vezetőségénél, hogy a felsőfokú tanfolyamok zárásaként egy fiatal fa ültetésére kerüljön sor.

veradas

Véradás Események

Véradás a MÁV Zrt. Szombathelyi Területi Igazgatóságán

A véradókat a MÁV Szombathelyi Területi Igazgatóságán (Széll Kálmán u. 2.) az I. emeleti Ady teremben,  2020. szeptember 24-én csütörtökön, 9.30 és13.00 óra között várják.