Fánkfesztivál Események

Hamarosan online Országos Fánkfesztivál!
2021.02.04 09:47

Idén is megrendezésre kerül a XIII. Országos Farsangi Fánkfesztivál a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében. Az online térben február 12-én és 13-án hódolhatnak az érdeklődők az édességeknek.

1

szeged Események

Fényárban úszik a 375-ös gőzmozdony

A MÁV Szegedi Igazgatóság kertjében található, jellegzetes, technikatörténeti értékű 375-ös gőzmozdonya ünnepi kivilágítást kapott. 

fotókiállítás

szegedPályázat Események

Vasutas fotók kiállítása Szegeden

„KÉPEK AZ ORSZÁG VASÚTJAIRÓL” címmel október 21-én fotókiállítás nyílt a Szeged Vasútállomáson. A kiállított műveket a Vasúttörténeti Alapítvány és a VOKE által közösen meghirdetett „Képek az ország vasútjairól” elnevezésű pályázatra beérkezett fotókból választották ki.

faültetés

tisztekfaültetés Események

Újonnan avatott tisztek ültettek fát a Vasúttörténeti Parkban

A múlt évben megkezdett hagyományt folytatva ez évben is kezdeményezte a Baross Gábor Oktatási Központ  a Vasúttörténeti Park vezetőségénél, hogy a felsőfokú tanfolyamok zárásaként egy fiatal fa ültetésére kerüljön sor.

veradas

Véradás Események

Véradás a MÁV Zrt. Szombathelyi Területi Igazgatóságán

A véradókat a MÁV Szombathelyi Területi Igazgatóságán (Széll Kálmán u. 2.) az I. emeleti Ady teremben,  2020. szeptember 24-én csütörtökön, 9.30 és13.00 óra között várják.

bringás reggeli

bringás reggeli Események

Bringás reggeli a MÁV-csoportnál

A szeptember 9-i programhoz a hagyományokhoz híven idén is csatlakozott a vasúttársaság, de két helyszínen a Volánbusz is reggelivel várta a kerékpárosokat.

balatonfenyves

kisvasút Események

XXIII. kisvasúti nap Balatonfenyvesen

Idén 70 éves a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút. A hagyománnyá vált kisvasúti napot ebben az évben szeptember 5-én, 10 és 17 óra között rendezik meg.

bugac

Bugackiállítás Események

Képes beszámoló a bugaci vasutas rendezvényről

A 100-nál is több érdeklődő az ország szinte minden szegletéből érkezett. 

424.009

Vasúttörténeti Park424 Események

Gőzmozdony nap a Vasúttörténeti Parkban

A 424.009-es gőzös 2007-ben állt meg, kisebb megszakításokkal mintegy 83 év szolgálatot követően, főleg a kazán rossz állapota miatt. A MÁV Nosztalgia Kft. istvántelki gőzösműhelyének csapata 2018-ban kezdte a 2,5 éves felújítást, amely során a mozdony új kazánt kapott.