PLOTO Hírek

Részvétel az EU Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramban
2022.10.03 14:15

A MÁV Környezetvédelem, energetika és minőségirányítás szervezete 2022 szeptemberében csatlakozott egy az Európai Unió Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramja révén megvalósuló nemzetközi projekt csapatához.

40. KISS

KISS Hírek

Megérkezett a 40. emeletes KISS

Átvette a 40. KISS emeletes motorvonatot is a MÁV-START, így teljessé vált a megrendelt flotta. A következő hónapokban forgalomba állhat az utolsó néhány szerelvénnyel együtt.

IC+ Szeged

IC+ Hírek

Bisztrószakasz a Szegedre IC-vel utazók számára

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Kecskemét–Szeged vasútvonalon, az utolsó járat mindkét irányba egy órával később indul hétfőtől szombatig.

Illusztráció

EMH Hírek

Sikerrel zárultak az Európai Mobilitási Hét hazai programjai

Idén már közel kétszáz magyarországi település csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, így Magyarországon volt az ötödik legmagasabb a résztvevők száma Európában - ismertette a Technológiai és Ipari Minisztérium.

gyír

Hírek

Szépül Győr vasúti csomópont

A Győr vasúti forgalmi csomópont kollégái számtalan módon igyekeznek szépíteni a csomópont valamennyi állomását és megállóhelyét.

rt

bicikli Hírek

Szeptember 22-én reggelivel és uzsonnával vártuk a bringásokat

Az európai autómentes nap alkalmából szeptember 22-én a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz ismét megvendégelte a kerékpárosokat.

Tárgyalások

InnoTrans Hírek

Fontos tárgyalások zajlottak a berlini InnoTrans kiállításon

A vasút a jövő, a legfenntarthatóbb közlekedési mód. A berlini InnoTrans kiállítás középpontjában is ez a gondolat áll idén. A magyar kormány arra törekszik, hogy a magyar ipar szereplői, köztük a hazai tulajdonú kis- és középvállalkozások és a külföldi tulajdonú cégek is részesei legyenek a vasúti járműipar európai felpörgésének.

anett

kerékpáros kihívásajándékjátékdecathlon Hírek

Kihirdettük a Kerékpáros Kihívás eredményét

Júliusban és augusztusban mintegy 650-en vettek részt a vasúttársaság által a biciklis turisták inspirálására indított kerékpáros kihíváson

A Nyugati csarnoka

Nyugati pályaudvar Hírek

A Nyugati pályaudvar az Európai Filmkultúra Kincse lett

Az Európai Filmkultúra Kincse címet kapta a Nyugati pályaudvar; az Európai Filmakadémia újabb helyszínekkel, köztük a pályaudvar épületével bővítette az európai filmörökséget.