Nemzetközi Hírek

Ismét tárgyalt a HŽ- MÁV Vasúti Állandó Munkacsoport
2021.12.02 10:52

November 23-án a MÁV Zrt. szervezésében, online tartották a HŽ-MÁV Vasúti Állandó Munkacsoport soron következő ülését. A magyar delegációt Mucsi Attila Józsefné forgalmi és üzemirányítási igazgató, míg a horvát delegációt Tihomir Španić forgalmi igazgató vezette.

Illusztráció

személyi változások Hírek

Személyi változások a MÁV-Volán-csoport vezetésében

A MÁV-Volán-csoport célja az elővárosi és a távolsági vasúti személyszállítás további erősítése és fejlesztése. A kiemelt feladat végrehajtása érdekében 2021. december 1-jétől Keresztes Pétert, a MÁV-HÉV vezérigazgatóját nevezték ki a MÁV-START élére, aki több éves tapasztalattal rendelkezik az elővárosi személyszállítási közszolgáltatás irányításában.

Tram-train Hódmezővásárhely vasútállomásnál

tram-train Hírek

Elindult Magyarország első vasútvillamosa

November 29-én hajnali 3:31-kor elindult Magyarország első vasútvillamosa. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Illusztráció

Volánbusz Hírek

Tovább javuló vasúti csatlakozások, új járatok, fejlesztések a Volánbusz új menetrendjében

December 12-én életbe lép a 2021/2022. évi autóbusz-menetrend, mely a tavalyi évhez hasonlóan ismét számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében.

A sajtótájékoztató

fejlesztés Hírek

A vasútkorszerűsítéssel mérföldkőhöz érkezett Hajdú-Bihar infrastruktúrájának fejlesztése

A Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz átépítésével újabb mérföldkőhöz érkezett a térség infrastrukturális fejlődése.

Illusztráció

KISS Hírek

Újabb két KISS állt forgalomba az elővárosi vonalakon

November 24-én újabb két, emeletes vonat állt forgalomba. Így hétköznaponként a Budapest–Újszász–Szolnok (120a) vasútvonalon két, a ceglédi (100a) vasútvonalon már hat KISS jár.

Tram-train a Kossuth téren

tram-train Hírek

November 29-én indul a tram-train

A vasútvillamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Az esemény

árufuvarozás Hírek

A századik kínai konténervonatot fogadta az idén a záhonyi vasúti átrakó

Megérkezett a Celiz-projekt (Central European Logistics and Industrial Zone) keretén belül az idei századik kínai áruszállító konténervonat szerdán a záhonyi vasúti átrakóra.

Új busz

Volánbusz Hírek

A Volánbusz folytatja a jármű-fiatalítást Vas megyében

További 5 darab Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbusszal fiatalodott Vas megye járműállománya. Az elmúlt hónapokban 3 MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós és 13 Credobus Econell 12 szóló típusú autóbusz kezdte meg szolgálatát.