Zenekari próbájukon adták át koncertjük bevételét a békéscsabai vasutas fúvósok

jótékonyság Hírvonal

2022.06.10 14:28
szerző: Szentes Bíró Ferenc

A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar jótékonysági koncertet adott a   kárpátaljai magyarok megsegítésére 2022. április 25-én a Csabagyöngye Kulturális Központban. A zenekar a koncert bevételét a kárpátaljai magyar gyermekek megsegítésére ajánlotta fel.

Mint korábban már hírt adtunk róla, a bő egy órás – hatalmas ovációval fogadott - koncerten közreműködtek a Békéscsabai Mazsorett Táncegyüttes és a Gulyás Miklós Tánciskola táncosai is. Bonnyai Sándor szociális munkás tevékenységén keresztül és szíves közvetítésével a Nagydobronyi Gyermekotthon javára ajánlották fel az összegyűjtött pénzt. A zenekar képviselői és tagjai sajtónyilvános próbán jelentették be, hogy mekkora összeg gyűlt össze az adományozóktól és a nagylelkű közönségtől.

A jeles esemény június 2-án 17:45 órakor a VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Háza nagytermében Döge Csaba karmester, szakmai vezető és Mohácsiné Szeverényi Ágnes, elnökségi és zenekari tag jelenlétében zajlott. Mint elmondták: a Körösparti Vasutas Koncertfúvószenekar teltházas jótékonysági koncertjén 450.000 forint pénzadomány gyűlt össze! A sajtó munkatársai interjút készíthettek a zenekar tagjaival és vezetőivel, valamint a jótékonysági akció kedvezményezettjével, Bonnyai Sándor szociális munkással is. Az adományt köszönettel és meghatottan átvevő Bonnyai Sándor így nyilatkozott:

„Minden egyes hangszer hangja önmagában is mennyire szép! De amikor együtt szólal meg, hát az maga a varázslat! A fúvózenekar tagjai Békéscsaba lelkes táborát együtt szólították, szólaltatták meg a legkisebbekért. Egy szívként dobbantunk aznap este! Köszönöm a közel 100 kárpátaljai EMBERPALÁNTA nevében az adományokat! Őrizzétek szíveteket!”

A vasutasok nagy családja ismét példát mutatott emberségből és segítőkészségből. Köszönet érte!