A Volánbusz elnök-vezérigazgatója a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség felügyelőbizottságában

Volánbusz Hírvonal

2022.09.08 11:57
szerző: Volánbusz

Kruchina Vince, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója 2022. szeptember 1-jével felügyelőbizottsági tag, Pafféri Zoltán, a MÁV–Volán-csoport elnök-vezérigazgatója pedig elnökségi tag lett a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetségben.

A közel kilencven tagot számláló szervezet stratégiai célja a magyar hidrogéngazdaság kiépítéséhez szükséges ipari, gazdasági és tudományos együttműködés szakmai kereteinek biztosítása, a magyar piacon érdekelt szereplők szervezett együttműködésének megteremtése. A szövetség munkájával igyekszik segíteni a hazai hidrogénszektor megteremtését, megerősítését.

A Volánbusz elkötelezett a környezetvédelem, az alternatív meghajtási technológiák minél szélesebb körű bevezetése, a költséghatékony működés megvalósítása mellett. A társaság célja nem csupán a fenntartható, magas színvonalú közösségi közlekedés megteremtése és fenntartása, hanem az is, hogy a hazai buszgyártás szereplőivel együttműködve, egy innovatív tudásközpontot kialakítva segítse az új járműtípusok fejlesztését, hazai munkába állását és költséghatékony üzemeltetését.

A szemléletváltás jegyében a vállalat a magyarországi autóbuszos közösségi közlekedésben elsőként próbálta ki a hidrogéntechnológiát: februárban egy Solaris Urbino 12 electric H2 típusú hidrogén-üzemanyagcellás buszt tesztelt Kőbánya-Kispest és Vecsés között