Vasútbiztonsági oktatás diákoknak

vasútbiztonság előadás Hírvonal

2020.07.21 10:09
szerző: MÁV KIG

A biztonságos vasúti közlekedésről tartottak előadást kollégáink általános iskolás gyermekek számára. Az interaktív előadás és foglalkozás során felhívták a fiatalok figyelmét a vasúti üzem veszélyeire, és megtudták, hogy mire kell fokozottan ügyelniük, ha kijelölt vasúti átjáróban közlekednek. A MÁV fontosnak tartja, hogy rendszeres figyelemfelhívó előadásaival bemutassa a biztonságos közlekedést a diákok számára.

A vasúti átjárókban bekövetkezett balesetek teljes egészében elkerülhetőek lennének, ha a közlekedők fokozott figyelemmel, a KRESZ szabályainak betartásával kelnének át a vágányokon. Az ezzel kapcsolatos edukációt már egészen kis korban el kell kezdeni. Ennek a gondolatnak a mentén került kialakításra a MÁV Kisiskolás Programja, amelynek célja, hogy olyan ismeretekkel és magatartásformákkal ruházza fel az alsó tagozatos gyerekeket, amelyek birtokában csökkenhetnek a közlekedési balesetek - kiemelten a vasúti átjárókban, hosszú távon pedig javulhat a közlekedési morál. A program az élménypedagógia eszközeit használja, és három fő célt fogalmaz meg: helyes magatartásformák átadása a kulturált közlekedésért, konkrét szabályismeret megtanítása és a vasút megszerettetése. A gyermekek játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a behelyezett fülhallgató, és az okostelefon rejtette veszélyekkel, a kijelölt vasúti átjárók használatának fontosságával.

 

A MÁV Zrt. a tavalyi évben, mintegy 200 kisiskolásnak tartotta meg balesetmegelőzési programját, amely során Pécsen, Szegeden, Debrecenben, Szombathelyen, Miskolcon és Budapesten látogatott meg egy-egy általános iskolát.