Változik a gyalogos közlekedés a Nyugatiban

Nyugati pályaudvar Hírvonal

2021.08.24 11:38
szerző: MÁVINFORM

Augusztus 22-én éjjel elbontották a csarnok előtti vágányokon átvezető ideiglenes gyalogos átjárót a Nyugati pályaudvaron. Ezután az átkeléshez újra az aluljárót vehetik igénybe az utasok.

A pályaudvar csarnokon kívüli forgalma augusztus 23-ától, hajnali 4 órától újra a tetőfelújítás előtti rend szerint, a Márványcsarnok (14-17. vágányok felől) és Váci út irányából megközelíthető, gyalogos aluljárón keresztül lehetséges, amit a 11-12. vágány közötti peronon található lépcsőn keresztül is újra el lehet érni.

Az előre betervezett részleges felújítás miatt a 11. és a 12. vágány közötti peronon a perontető tartóoszlopainak megerősítése zajlik, várhatóan október végéig.  A munkálatok időtartama alatt az oszlopok hálós kerítéssel vannak körülvéve; az utazóközönség számára a peron biztonságosan használható.

A 13-17. vágányok peronjai, valamint az ideiglenes konténerpénztárak – az aluljáró igénybevétele nélkül – továbbra is megközelíthetők a Podmaniczky utca vagy a Teréz körút felől az Eiffel téren át.