Válasz a vírussal kapcsolatos kérdéseinkre

koronavírus Hírvonal

2022.01.25 10:06
szerző: MTI – MÁV KIG

A MÁV-Volán-csoport is csatlakozott a WHO nemzetközi kampányához, melynek része egy különleges online alkalmazás, a HealthBuddy+, amely a koronavírussal kapcsolatos alapvető kérdésekre ad választ.  A kampány a hiteles egészségügyi tájékoztatás jelentőségéről, valamint arról is szól, hogy a hatékony egészségügyi ellátás kizárólag az egészségügyi szakemberek és a lakosság együttműködése által jöhet létre. 

Felelős állami vállalatként a MÁV-Volán-csoport is szeretné felhívni a lakosság figyelmét a hasznos applikációra és a szakemberekre, ezért csatlakozott az országos népegészségügyi kampányhoz, melyet a WHO magyarországi irodája kezdeményezett és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ is támogat.

A kampányban szereplő egészségügyi szakemberek: Dr. Palcsó Barnabás gyógyszerész, Prof. Dr. Széll Márta molekuláris biológus, Dr. Vajer Péter háziorvos és Vankó Annamária védőnő. Ők nap mint nap tapasztalják, hogy milyen előnyt jelent a tájékozottság és milyen károkat okoz a téves információ. A MÁV-Volán-csoport járműveire és állomásaira kihelyezett plakátokon szereplő QR-kódokra kattintva megtekinthetők a velük készült videókat, melyekben a munkájukról mesélnek. Az ingyenes HealthBuddy+ chatbot immár magyar nyelven is elérhető a weben, illetve okostelefonra is letöltheti bárki, aki szeretne hiteles forrásból tájékozódni. Többek között megismerhetők a betegség következményei, a lehetséges védekezési módszerek és a védőoltások mechanizmusa. 

Vigyék hírét Önök is a kampánynak, hogy minél többen hitelesen tájékozódhassanak a világjárványról, a vírus természetéről és a helyes védekezésről!