Utószezoni vasúti menetrend szeptember közepéig a Balatonra

menetrend Balaton Hírvonal

2020.08.18 15:37
szerző: MÁV KIG

A vasúti nyári menetrend hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjéig tart. Mivel a Balatonhoz az utószezonban is sokan utaznak, hogy visszatérjenek új vagy régi kedvenc helyeikhez, ezért augusztus 31-től szeptember 13-ig utószezoni menetrenddel segíti elő a kikapcsolódást a MÁV-START.

Az utószezonban sűrűbb menetrenddel, nagyobb kapacitással közlekednek a vonatok a tóparti állomásokra. Hogy a nyár után az ősz se múljon el élmények nélkül, a MÁV-START szeptember végéig biztosítja a Balaton 24 és Balaton 72 elnevezésű kedvezményes napijegyeket, melyekkel a part menti turisztikai látványosságok olcsóbban közelíthetők meg a vasúton.

Idén biztonságosabb itthon nyaralni, ezért várhatóan kora ősszel is a szokásosnál többen utaznak a Balatonhoz. Augusztus 31-től szeptember 13-ig utószezoni menetrend lép életbe, ezzel nyújtja meg a vasúttársaság a balatoni nyári menetrendet, amely augusztus 30-ig, vasárnapig lesz érvényben. A korábbi évek magas utasforgalmi tapasztalatai alapján alakította ki a vasúttársaság az utószezoni menetrendet, amely sokkal sűrűbb vonatközlekedést fog biztosítani. Például több kerékpárszállítási kapacitás áll a bringások rendelkezésére és légkondicionált InterCity kocsik is közlekednek az utószezoni menetrend időszakában.