Sikeres futópróbán járt az első osztályú IC+ kocsi

IC+ Hírvonal

2021.04.07 10:35
szerző: MÁV KIG

A héten teljesítette első futópróbáját az IC+ család első osztályú kocsija, mely a nyári szezonban fog bemutatkozni az utasoknak.

A vasúti járműgyártás Magyarországon a 90-es évek után gyakorlatilag megszűnt, a hazai személyszállító kocsik életkora pedig egyre magasabb. Majd megszületett az elhatározás, hogy új, nemzetközi és távolsági forgalomra alkalmas kocsikat kell gyártani a vásárlás helyett, ezzel segítve a hazai ipart is. Hosszú tervezés után 2013-ban készült el az IC+ család első két prototípus személykocsija, amelyek 2014-ben álltak forgalomba. A megnövekedett igények és a kocsik sikerének köszönhetően 2017-től 10+10 darabos, 2019 nyarán 35+35 darabos széria gyártása kezdődött meg.


Az IC+ kocsicsaládban így már megtalálhatók másodosztályú termes és másodosztályú többcélú teres kocsik is, melyek a kerékpáros és kerekesszékes utasaink számára nyújtanak kényelmes utazást. 2021-ben tovább folytatódik a gyártás, immár az elsőosztályú, bisztrószakasszal is ellátott kocsikkal, melyekkel a tervek szerint a nyári szezonban a Balaton északi partján találkozhatnak az utasok. Az IC+ család első osztályú bisztrószakaszos kocsija sok tekintetben új szolgáltatási szintet képvisel. Több olyan funkcióval rendelkezik, amelyek eddig a járműveken nem voltak ismertek. Például elkészült az 1+ osztályú exkluzív szolgáltatást nyújtó fülke, melyben 4 bőrülés található. 

 

Image