Retró InterCity járt a Balatonon a pünkösdi hétvégén

retro Hírvonal

2021.05.25 16:16
szerző: MÁV START Kommunikáció

Május 22-24. között, szombattól pünkösdhétfőig a 80-as évek hangulatát bemutató retró InterCity-szerelvénnyel is lehetett utazni Budapest és Keszthely között.

A Déli pályaudvar és Keszthely között közlekedő pünkösdi Retró szerelvény két kényelmes, menetirány szerint forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsiból, egy WRm nosztalgia-étkezőkocsiból, három másodosztályú és egy elsőosztályú, klasszikus megjelenésű fülkés kocsiból valamint egy poggyászkocsiból állt. A retró étkezőkocsi étlapján a tavalyi retró hétvégék kedvelt fogásai szerepeltek: többek között babgulyás, marhapörkölt, sertéscsülök, rétes, somlói galuska, a korabeli Utasellátó-logóval ellátott csokiroló és saját logós kézműves sör.

Az Utasellátó kollégáinak helytállásáról és az eltelt időszak eredményeiről Soha Péter, az Utasellátó Szolgáltatás vezetője a következőket mondta: „A pandémiás védelmi rendelkezések okán az elmúlt időszakban több változással kellett hatékonyan megküzdenünk. A munkáltató minden munkavállalójáért kiállt, így a tavaly szeptember óta tartó leállás időszakában – közel 8 hónapon keresztül – az Utasellátó kollégák más munkakörökben teljesítettek. Nagy öröm, hogy május 17-től, az étkezőkocsi-szolgáltatás újraindulásával, teljes erővel azon dolgozhatunk, hogy utasainknak színvonalas szolgáltatást nyújtsunk, kedvesen és udvariasan kiszolgáljuk őket a fedélzeten. A mögöttünk álló Retró hétvégét minden értelemben sikeresen zártuk, dacára az esős időjárásnak. A számok nyelvén nézve: a retró étkezőkocsi 3 napi összesített forgalma közel 1 millió forint volt, és a realizált tranzakciók alapján a vendégek száma ezen a kocsin meghaladta az 500-at. De ami ennél is fontosabb, hogy az étkezőkocsit felkereső utasok elégedetten távoztak, dicsérték az erre az alkalomra összeállított egyedi kínálatot, az ízletes ételeket és a felszolgáló-szakács kollégák minőségi munkáját. Ez az utaselégedettséget kiváltó hatás az, amivel az Utasellátó hozzá tud járulni a szolgáltatásminőség javításához és a MÁV-START versenyképességének növeléséhez – ezért van ott a helyünk újra a fedélzeten!"

Idén a már jól ismert balatoni vonalak mellett új helyszíneken is járnak a múltidéző vonatok, az utasokat korabeli mozdonyok, az eredeti állapot szerint felújított járművek vagy éppen az Utasellátó adott korszakra jellemző finomságai várják. A következő esemény a miskolci retró hétvége lesz. Idén 30 éves az InterCity közlekedés, 1991. június 2-án indult el az első InterCity vonat Budapest és Miskolc között. Az évforduló alkalmából a MÁV-START az első járatokat megidéző kocsikkal nosztalgia InterCity vonatot indít Budapest és Miskolc között június 5-én és 6-án.

Az éves retró naptár elérhetősége: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/idoutazas-marpedig-lehetseges-retro-vonatokkal